Austria: Pozitia de ULTIMA ORA a lui Karner si LOVITURA pentru Romania in Aderarea la Schengen

Austria Pozitia ULTIMA ORA Karner LOVITURA Romania Aderarea Schengen

Austria merge azi la Consiliul JAI al Uniunii Europene cu cereri urgente de implementare a unor masuri radicale la nivel european, pentru ca Spatiul Schengen sa ramana in continuare relevant si eficient, dar lasa Romania cu foarte multe semne de intrebare vis-a-vis de viitorul aderarii, care nu mai este o tema curenta pentru europeni.

Austria se concentreaza pe reducerea intrarilor in Spatiul Schengen, si pasarea grijei sistemului la tarile de granita, ca Romania, care ar trebui sa protejeze mai bine Uniunea Europeana, si sa proceseze cererile de azil ale multor migranti ilegali, ceea ce ar trebui sa se intample si in tarile din care acestia pleaca spre Europa.

Austria vrea deasemenea o redistributie mult mai echitabila a migrantilor ilegali care ajung in mod obisnuit in Europa, iar aderarea Romaniei la Schengen pare sa fie un subiect de mult uitat de catre liderii europeni, care se concentreaza pe masuri menite sa reduca impactul migratiei ilegale, si a exploziei cererilor de azil inregistrate in Uniunea Europeana.

“Este vorba pur și simplu de îmbunătățirea sistemului. Sistemul este stricat în multe locuri. Am oferit protecție unui număr mare de oameni în ultimul an. Pentru a putea ajuta acei oameni, trebuie de asemenea să prevenim abuzurile și să luptăm cu contrabandiştii cu toată vehementa. Austria este mai împovărată decât țările cu frontiere externe ale UE, cum ar fi Spania și Italia.

Odată cu decizia din februarie, a fost făcut un prim pas către o protecție comună a frontierelor externe. De asemenea, trebuie să le faceți clar oamenilor din țări precum India și Tunisia, care practic nu au nicio șansă de azil, că trebuie să se întoarcă, altfel ar bloca sistemul.”