Marius Budai: Declaratiile de ULTIM MOMENT, Angajamentele Luate in Fata Romanilor

Marius Budai Declaratiile de ULTIM MOMENT Angajamentele Luate in Fata Romanilor

Marius Budai a facut o serie de foarte importante declaratii de ultima ora, iar asta pentru ca a anuntat o serie de angajamente pe care si le iau autoritatile in fata tuturor romanilor care fac parte din sistemul de invatamant si sunt in greva generala acum, totul pentru a readuce situatia la normal cat se poate de curand.

Marius Budai explica mai jos ce fel de masuri au fost discutate cu profesorii din Romania pentru a-i readuce la catedra, iar asta in conditiile in care vorbim despre o greva generala care ameninta sa blocheze evaluarile nationale, care ar trebui sa inceapa in cursul urmatoarelor saptamani, sute de mii de elevi trebuind sa participe la ele.

“Știți foarte bine că și eu la rândul meu am fost și sunt salariat și am lucrat și am fost un lucrător în asistență socială cu salarii mult mai mici. Cunosc aceste realități, nu trebuie să mi le spună neapărat cineva. Discuția nu s-a axat pe grevă. A fost o discuție extrem de constructivă pe ceea ce vrem să facem pe viitor cu Educația. Au fost și discuții despre grevă discuțiile continuă la nivelul Ministerului Educației.

Eu aici nu am cerut nimic dascălilor, ei nu mi-au cerut nimic, am avut o discuție cu privire la principiile pe care trebuie să ne axăm pe viitor. Până acum, orice decizie am primi de la coaliţie am respectat şi nu o să încep acum să încalc o decizie a coaliţiei. Principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare este plecare de la salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant.

Am discutat despre viitoarea lege a salarizarii, dar am discutat mai ales despre deminitatea de a fi dascăl, despre competentele copiilor nostri, despre cum facem un parteneriat intre munca si educatie pentru a indragosti copiii de meserie, indiferent de meserie, despre lucruri extrem de importante și nu s-a discutat doar de salarizare.

Nu au venit domnii profesori cu cerinte, eu nu am venit cu cerinte, a fost o discutie extrem de constructiva care pe mine m-a si emotionat și cred ca, cu siguranta ceea ce coalitia a decis, ca educatia sa fie domeniul prioritar trebuie sa se intample, pentru ca altfel avem de pierdut cu totii.

Nu a fost nici o chestiune contradictorie, este un coleg domn profesor, care fiind profesor de educatie fizica are vocea mai ridicata, dar nu a fost nici un moment tensionat. Eu chiar le multumesc domnilor profesori, am retrăit emoția de elev si am gasit aici o emoție constructivă despre cum sa facem pentru tara noastra.”