Ministrul Apararii: Noi Anunturi de ULTIMA ORA cu IMPORTANTE Informari pentru Toti Romanii

Ministrul Apararii Noi Anunturi ULTIMA ORA IMPORTANTE Informari Toti Romanii

Ministrul Apararii transmite prin noi anunturi de ultima ora o serie de informari foarte importante, despre care ar trebui sa stie extrem de multi romani, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr vorbeste intr-o prima faza despre intalnirea de la Tulcea cu Ambasadorul SUA in Romania, dar si autoritatile locale.

Ministrul Apararii si-a trimis deasemenea si secretarul de stat pentru politica de aparare, planificare si relatii internationale la o intalnire cu delegatia Black Sea Task Force, Angel Tîlvăr nefiind prezent, dar mai jos puteti vedea ceea ce s-a discutat in cadrul acestei intalniri, care poate avea mare impact pentru Romania.

“Împreună cu ambasadorul SUA la București, doamna Kathleen Ann Kavalec, am participat, astăzi, la o întâlnire cu autoritățile din județul Tulcea. Discuțiile s-au axat pe sprijinul pe care țara noastră îl acordă Ucrainei de la începutul războiului de agresiune pornit de Federația Rusă. Am felicitat autoritățile din județul Tulcea pentru modul exemplar în care au reușit să gestioneze criza de la granița cu Ucraina, mai ales că prin punctul de frontieră Isaccea au trecut, după 24 februarie 2022, aproape 500.000 de refugiați.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut miercuri, 7 iunie, la sediul MApN, o întrevedere cu delegația Black Sea Task Force. Grupul este format din experți din cadrul programului Transatlantic Security Initiative al Scowcroft Center for Strategy and Security, Atlantic Council și din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

Agenda discuțiilor a cuprins teme precum situația de securitate din regiunea Mării Negre în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, eforturile de modernizare a armatei, precum și prioritățile României în perspectiva Summit-ului NATO de la Vilnius. Secretarul de stat a evidențiat modul în care România, la nivelul politicii de apărare, se raportează la importanța strategică a regiunii Mării Negre.

Acesta fiind un obiectiv extrem de important pentru securitatea transatlantică. Oficialul român a subliniat că înțelegerea provocărilor generate de contextul de securitate extrem de volatil și modul de abordare al acestora reprezintă o prioritate pentru stabilitatea regională și necesită o colaborare consolidată cu aliații și partenerii.

Secretarul de stat Cojocaru a apreciat eforturile administrației americane pentru elaborarea unei Strategii de securitate a SUA pentru Marea Neagră, punctând importanța demersurilor realizate la nivelul Congresului. În context, a evidențiat importanța efortului grupului de experți ai Atlantic Council în a cunoaște, prin intermediul unei vizite în teren, realitățile de securitate din regiune, prin interacțiuni directe cu factorii responsabili din România.”