Ministrul Apararii: ULTIMA ORA, Armata Romana Vizata de Importante Anunturi Oficiale

Ministrul Apararii ULTIMA ORA Armata Romana Vizata Importante Anunturi Oficiale

Ministrul Apararii face o serie de noi si foarte importante anunturi de ultima ora, care au Armata Romana in centrul lor, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr vorbeste in mod oficial despre ceea ce se intampla in cazul cooperarii cu SUA, mai exact cu Garda Nationala a Statului Alabama, al carei sef a fost prezent in Romania zilele trecute.

Ministrul Apararii explica mai jos cum a evoluat cooperarea dintre Armata Romana si Garda Nationala a Statului Alabama in ultimele 3 decenii, Angel Tîlvăr laudand cooperarea si camaraderia dintre soldati, ministrul PSD facand deasemenea referire si la recentul exercitiu militar international Saber Guardian 23, din Romania.

“Am fost bucuros să o reîntâlnesc pe doamna general-maior Sheryl E. Gordon, șefa Gărzii Naționale a statului american Alabama. Celebrăm, anul acesta, 30 de ani de la lansarea Programului de Parteneriat Statal între România și SUA, care a reprezentat piatra de temelie pe care s-a construit parteneriatul strategic. În aceste trei decenii, militarii noștri au legat relații trainice de prietenie, de cooperare și chiar de camaraderie.

În aceste trei decenii, Armata României a cunoscut transformări fundamentale și dezvoltări spectaculoase, fiind, astăzi, una dintre cele mai respectate armate din #NATO. O armată care a dovedit că poate să furnizeze securitate și apărare solide nu doar acasă, ci și în cele mai dificile teatre de operații din lume unde a acționat în ultimele decenii, de multe ori alături de armata americană.

Cu acest prilej, ministrul apărării naționale i-a înmânat generalului-maior Sheryl E. Gordon, „Ordinul Național Serviciu Credincios în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari”. Distincția a fost conferită prin decret semnat de Președintele României, „în semn de înaltă apreciere a profesionalismului și devotamentului dovedite pentru dezvoltarea cooperării militare bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii”.

În aceste trei decenii, militarii noștri au legat relații trainice de prietenie, de cooperare și chiar de camaraderie. Ministrul apărării naționale a evidențiat gradul înalt de interoperabilitate atins în activitățile desfășurate în comun de structurile militare ale armatelor României și Statelor Unite, nivel demonstrat și pe timpul exercițiului Saber Guardian 23, cel mai mare exercițiu multinațional planificat pe teritoriul țării noastre în acest an, aflat încă în desfășurare.

Nivelul de interoperabilitate pe care l-am văzut împreună, în cadrul secvenței de antrenament în comun a exercițiului Saber Guardian 23 desfășurată la Bordușani, a fost construit cu migală, an de an, exercițiu cu exercițiu, misiune cu misiune, împreună cu și alături de partenerii și aliații noștri din Armata Statelor Unite ale Americii și din Garda Națională a Statului Alabama.”