Situatia GRAVA a Barajului Kakhovka, Volodimir Zelenski Anunta Masurile Luate

Volodimir Zelenski vorbeste in mod oficial despre situatia grava generata de catre distrugerea barajului Kakhovka de catre Rusia, iar asta pentru ca inundatiile au lasat un numar extrem de mare de familii fara case, in timp ce foarte multe alte persoane si-au pierdut viata.

Volodimir Zelenski explica mai jos masurile importante luate de catre Ucraina in fata acestei catastrofe ecologice si umanitare, situatia devenind tot mai grava, pe zi ce trece, si pe masura ce apa inainteaza prin teritoriul tarii.

“Acum avem nevoie de o reacție clară și rapidă a lumii la ceea ce se întâmplă. Este chiar imposibil de stabilit cu certitudine câți oameni din teritoriul ocupat temporar al Regiunii Herson pot muri fără salvare, fără apă potabilă, fără hrană, fără asistență medicală.

Serviciile noastre militare și speciale salvează oamenii cât mai mult posibil, în ciuda bombardamentelor. Dar sunt necesare eforturi pe scară largă. Este necesar ca organizațiile internaționale – precum Comitetul Internațional al Crucii Roșii – să se alăture imediat operațiunii de salvare și să ajute oamenii din zona ocupată a regiunii Herson.

Fiecare mort de acolo este o sentință la arhitectura internațională existentă, la organizațiile internaționale care au uitat cum să salveze vieți. Dacă acum nu există nicio organizație internațională în zona acestui dezastru, înseamnă că nu există deloc, ceea ce înseamnă că este ineficientă. Toate apelurile relevante ale Ucrainei și ale guvernului nostru sunt disponibile.

Mulți lideri mondiali, șefi de state, guverne și asociații interguvernamentale și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina și condamnarea clară a crimei rusești de ecocid. Va multumesc pentru acest principiu!

Împreună, trebuie să aducem ocupanții în fața justiției. Acum trebuie să concentrăm atenția lumii asupra lichidării consecințelor unui alt dezastru provocat de Rusia, trebuie să prevenim continuarea activității distructive a ocupanților.

Situația cu CHE Kakhovskaya este subiectul numărul unu în selecționerul de azi dimineață. Ministrul Klymenko, proaspăt numit șef de personal pentru depășirea consecințelor, a raportat. El este deja pe loc.

Evacuarea oamenilor. Furnizare urgentă cu apă potabilă și soluții pe termen lung pentru așezările alimentate din rezervor. Evaluarea daunelor și a daunelor mediului. Evacuarea de pe malul stâng a fost complet eșuată de ocupanți. Vom contacta organizațiile internaționale.

În plus, astăzi, ca în fiecare zi, retragerea din față. Date de inteligență. Furnizare de echipamente și muniție. Rezultate intermediare ale inspecției adăposturilor anti-bombe. Din păcate, dezamăgitor.”