SUA: Ucraina Avanseaza si Sufera Pierderi in Ofensiva din Bakhmut

SUA Ucraina Avanseaza si Sufera Pierderi in Ofensiva din Bakhmut

SUA spune ca Ucraina obtine avansuri teritoriale, insa inregistreaza si pierderi semnificative de soldati si echipamente militare grele, in ofensiva pe care o deruleaza la ora actuala in Bakhmut, ceea ce sugereaza ca lucrurile nu ar sta la fel de bine precum in campania din toamna anului trecut, cand tara a eliberat teritorii intinse.

SUA spune ca Ucraina ar fi intampinat o rezistenta mult mai puternica decat se astepta, in unele dintre zonele in care trupele sale au lansat atacuri, ceea ce da de inteles ca Rusia s-a pregatit mult mai bine decat in toamna anului trecut, insa acest lucru a tot fost detaliat in ultimele luni pentru toata lumea.

“Oficialii americani spun că Ucraina avansează lângă Bakhmut, dar suferă pierderi. Forțele ucrainene au obținut un oarecare succes în jurul lui Bakhmut, dar au suferit pierderi „semnificative” de personal și echipamente grele, a scris CNN pe 8 iunie, citând oficiali americani.

Deși trupele de la Kiev au reușit să-i depășească pe ruși în unele zone, ei au întâmpinat o rezistență mai mare decât se aștepta, potrivit raportului.”