Volodimir Zelenski Explica Amploarea DEZASTRULUI Distrugerii Barajului Kakhovska

Volodimir Zelenski explica amploarea dezastrului distrugerii barajului de la Nova Kakhovska, iar asta pentru ca apa scursa pana in momentul de fata a provocat numeroase pierderi de vieti omenesti, dar si extrem de multe pierderi materiale, sau chiar naturale.

Volodimir Zelenski a vizitat inclusiv regiunea Mikolaiv pentru a vedea cat de grava este situatia generata de apa scursa din barajul Nova Kakhovska, iar asta pentru ca Ucraina va avea nevoie de foarte mult ajutor pentru a reconstrui tot ceea ce a fost distrus.

“Dezastrul provocat de om de la CHE Kakhovskaya nu este un dezastru natural și nu o manifestare a crizei climatice. Acest dezastru este Putin. El a spus acest lucru în timpul unei adrese adresate eco-activiștilor globali, liderilor de opinie și experților internaționali.

Numărul ecosistemelor care au fost distruse sau puse pe cale de dispariție de acest act de terorism rusesc este deja măsurat în mii. Toate acestea pe care le-am întâlnit sunt o crimă deliberată a ocupantului. Multe întrebări despre ce s-a întâmplat. Dar s-a întâmplat în teritoriul ocupat.

Dar am avertizat anul trecut că ocupanții vor mina barajul și alte dotări ale gării. Dar trupele ruse bombardează acum zonele în care se desfășoară evacuarea. Este evident că Rusia este cea care este interesată de catastrofă.

Vă rugăm să răspândiți adevărul despre acest ecocid rusesc. Vă rugăm să solicitați liderilor, statelor și organizațiilor internaționale să acționeze. Nu întâmplător unul dintre punctele cheie ale formulei de pace pe care am propus-o este combaterea ecocidului. Să lucrăm împreună pentru a ne asigura că nu mai există ecocide.

Regiunea Mykolaiv Ei au vizitat Stația Principală de Pompare a Administrației Canalului Râului Ingulets, care a fost inundată din cauza distrugerii barajului CHE Kakhovskaya.

Evacuarea oamenilor a fost efectuată în așezările inundate, salvatorii și reprezentanții autorităților se aflau la sol. Oferim oamenilor apă potabilă și hrana necesară.

În Snigurivska hromada, a fost înființat un sediu de management al dezastrelor, care funcționează 24 de ore pe zi.”