Austria: Decizia ISTORICA Anuntata de Germania, Hotarari de ULTIMA ORA in Schengen, Romania

Austria Decizia ISTORICA Anuntata Germania Hotarari ULTIMA ORA Schengen Romania

Austria, Olanda si Italia au facut o opozitie extrem de serioasa in fata noilor masuri de ultima ora pentru Schengen si Uniunea Europeana, insa in ciuda acestor demersuri, Germania a anuntat o decizie istorica pe care statele europene au luat-o, si care vine sa confirme faptul ca migratia este o problema centrala la ora actuala.

Austria a facut alianta cu Olanda si Italia pentru a cere masuri cat mai stricte pentru noul sistem de azil, astfel incat un numar cat mai mic de persoane sa fie acceptate in Uniunea Europeana, insa Germania, si celelalte state europene, au reusit sa impuna o versiune nu chiar atat de radicala, care ar trebui totusi sa protejeze Schengen si Romania.

Austria vrea in continuare un control cat mai strict al granitelor Uniunii Europene, si vrea masuri radicale pentru reducerea numarului de migranti, ceea ce ar ajuta la aderarea Romaniei la Schengen, insa ramane de vazut in ce masura dorintele sale vor aduce si rezultatele dorite, in urma intelegerii la care s-a ajuns acum la Luxembourg.

“Acesta este un succes istoric – pentru Uniunea Europeană, pentru o nouă politică de migrație, bazată pe solidaritate și pentru protecția drepturilor omului. Compromisul nu este deloc ușor. Dacă am fi putut decide singuri reforma ca guvern federal, ar fi arătat altfel. Dacă Germania ar fi votat astăzi împotriva compromisului, împreună cu Ungaria și Polonia, printre altele.

O politică europeană comună de azil bazată pe solidaritate ar fi moartă de ani de zile. În schimb, toți cei care vor să ridice din nou ziduri naționale în Europa ar avea un permis gratuit. Putem gestiona migrația doar împreună, ca întreaga UE. Simt că există o înțelegere comună.”