AVERTIZARE Meteorologica de ULTIMA ORA a ANM, de Vreme SEVERA, pe 9 Iunie in Romania

Avertizare Meteorologica ULTIMA ORA ANM Vreme SEVERA 9 Iunie Romania

Avertizare meteorologica de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de vreme severa, in data de 9 iunie 2023 in Romania aduc in atentia imediata a romanilor din toata tara o serie de fenomene meteo care vor afecta multiple regiuni din tara noastra in urmatoarele ore.

ANM explica faptul ca in regiunile mentionate, vor fi intalnite ploi in cantitati de pana la 40 l/mp, ele fiind insotite de catre descarcari electrice, posibila grindina, insa si intensificari ale vantului, cu aspect de vijelie, asa ca ni se recomanda sa fim foarte prudenti.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 21 – 09 iunie, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.