Ministrul Educatiei: Noua Hotarare de ULTIMA ORA pentru Elevilor Scolilor si Liceelor Impuse Oficial

Ministrul Educatiei Noua Hotarare ULTIMA ORA Elevilor Scolilor Liceelor Impuse Oficial

Ministrul Educatiei anunta o noua hotarare fortata de ultima ora, pentru elevii din liceele si scolile din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca anunta mai jos faptul ca fost obligata sa modifice calendarul de inscriere pentru Evaluare Nationala si Bacalaureat pana in data de 13 iunie 2023, astfel incat elevii sa aiba timp de inscriere.

Ministrul Educatiei explica mai jos noul calendar de inscriere pentru Evaluare Nationala si Bacalaureat, care se aplica la ora actuala, in timp ce profesorii din Romania continua greva generala pentru a treia saptamana, fara a se sti daca saptamana viitoare vor renunta in mod oficial la forma de protest inceputa in mai.

„În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educației continuă demersurile de adaptare a calendarelor activităților specifice de final de an școlar. În acest sens, vă informăm că a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educației nr. 4.429/2023 pentru modificarea și completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului școlar 2022 – 2023, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, pentru clasele a VIII-a, a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 13 iunie 2023. Tot astăzi, a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educației nr. 4.428/2023 pentru modificarea Anexei la ordinul ministrului educației nr. 5.241/2022 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2022 – 2023.

Documentul prevede faptul că înscrierea la evaluarea națională va avea loc până la data de 13 iunie 2023. În ceea ce privește înscrierile la examenul național de bacalaureat, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, prin nota nr. 1.416/2023, informații privind prelungirea perioadei înscrierii candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat 2023 până la data de 13 iunie 2023.

De asemenea, același document conține informații privind prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, de comunicare orală în limba maternă și într-o limbă de circulație internațională, respectiv de evaluare a competențelor digitale până la data de 23 iunie, astfel: 14 – 16 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A.

15 – 19 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. 16 – 20 iunie 2023: evaluarea competențelor digitale – proba D. 21 – 23 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C. Reamintim faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al municipiului București pentru măsuri adaptate contextului generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal.”