Ministrul Educatiei: Problemele de ULTIMA ORA si Masuri pentru Elevii din Toate Scolile Romanesti

Ministrul Educatiei Problemele ULTIMA ORA Masuri Elevii Toate Scolile Romanesti

Ministrul Educatiei ii anunta in mod oficial pe elevii si profesorii din toate scolile Romaniei in legatura cu o serie de probleme de ultima ora, Ligia Deca aducand in atentia tuturor ceea ce se intampla din punct de vedere al incheierii anului scolar, si al calendarului pentru inscrierea la evaluarile nationale.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna schimbarile care sunt pregatite la nivel de Guvern al Romaniei pentru prelungirea perioadelor de incheiere a situatiilor scolare, si de inscriere la examenele nationale, ele urmand a intra in vigoare, daca asta nu se incheie situatia in toate scolile romanesti.

“Noi continuăm să centralizăm constant informații vizavi de situația participării personalului din învățământ la actul educațional. Avem în continuare un trend descendent, atât la nivel de total personal din învățământ, cât și la nivelul cadrelor didactice. De asemenea, așa cum știți, conform calendarului actual, astazi 9 iunie se termină perioada de încheiere a situației școlare pentru clasele a VIII-a și a XII-a.

Tot pe 9 iunie, adică astazi, ar fi trebuit să se încheie înscrierile la Examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională. Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care pentru clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a pentru seral și frecvență redusă perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie.

În ceea ce privește celelalte clase, nu se impun în acest moment modificări în ceea ce privește desfășurarea activităților de final de an școlar. În ceea ce privește înscrierea la examene, înscrierile pentru Examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a se vor prelungi și ele până pe 13 iunie.

În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise pentru ambele examene naționale, da, Bacalaureatul și Evaluarea Națională, nu se impune în acest moment modificarea calendarului. Și ne dorim nici să nu fie nevoie de modificarea calendarului, pentru ca toți elevii, toți absolvenții, să poată să își urmeze parcursul educațional care li se potrivește acolo unde doresc ei să meargă mai departe.

Evident, și noi ne dorim ca lucrurile să revină la normal. Facem toate eforturile în acest sens. Știu că a fost o discuție în spațiul public vizavi de modificările aduse prin ordin de ministru la regulamentul de organizare și funcționare, în sensul în care am ușurat din punct de vedere birocratic închiderea situației școlare.”