Ministrul Apararii: IMPORTANTE Anunturi Oficiale privind Armata Romana Transmise Romanilor

Ministrul Apararii IMPORTANTE Anunturi Oficiale Armata Romana Transmise Romanilor

Ministrul Apararii transmite un foarte important anunt pentru milioane de romani din intreaga tara, acesta avand in centru Armata Romana, iar asta deoarece Angel Tîlvăr vorbeste despre cariera militara, recunoasterea si preturirea militarilor din toata tara, si recomanda alegerea acesteia de catre tineri.

Ministrul Apararii a fost deasemenea de acord cu faptul ca ambasadorul Canadei in Romania sa fie decorat cu Emblema de Onoare a Departamentului pentru Politica de Aparare, Planificare si Relatii internationale, pentru contributia pe care a avut-o in cadrul misiunii pe care a derulat-o in tara noastra.

“Cariera militară presupune un nivel de risc pe care ți-l asumi în fiecare zi, în misiuni interne sau în teatre de operații. De aceea, militarii români merită recunoașterea și prețuirea întregii societăți. Motiv pentru care, în această perioadă când se discută mult despre pensiile militarilor, cred că trebuie să ne gândim foarte bine dacă, în actualul context de securitate, scăderea pensiilor militarilor este o decizie inspirată.

Eu pledez pentru o abordare care să încurajeze oamenii să își aleagă această carieră și să îi descurajeze pe cei peste 7.000 de militari care îndeplinesc condițiile legale de trecere în rezervă să plece din armată. Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a oferit astăzi, 8 iunie, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Apărării Naționale.

Emblema de Onoare a Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Canadei în România, Annick Goulet, cu ocazia încheierii misiunii oficialului canadian în țara noastră. Emblema de Onoare a fost acordată pentru rolul deosebit al ambasadorului Annick Goulet în consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Canada în domeniul politico-militar și pentru sprijinul constant oferit în derularea proiectelor comune.

„Îmi aduc aminte cu mare bucurie de numeroasele noastre vizite în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, fie la întâmpinarea, fie la încheierea misiunii detașamentelor Forțelor Aeriene Regale Canadiene, forțe care timp de aproape 8 ani au contribuit constant la misiunile NATO de poliție aeriană consolidată.

Asigurând protecția spațiului aerian al României, al regiunii Mării Negre în ansamblu. În mediul complex de securitate de astăzi, aceste misiuni au reprezentat și o oportunitate perfectă pentru piloții canadieni și români de a se antrena împreună în condiții operaționale reale și de a transmite un mesaj puternic de descurajare”, a transmis oficialul român cu prilejul ceremoniei de conferire a emblemei de onoare.”