AVERTIZARI Meteorologice de ULTIMA ORA, COD PORTOCALIU, ANM din 10 Iunie in Romania

AVERTIZARI Meteorologice ULTIMA ORA COD PORTOCALIU ANM 10 Iunie Romania

Avertizari meteorologice de ultima ora, de tip cod portocaliu, emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru Romania in ziua de 10 iunie 2023, anunta o serie de fenomene meteo extreme care vor afecta tara noastra pana in cursul acestei nopti.

ANM ne vorbeste in mod oficial despre vreme severa care va afecta toate regiunile de mai jos, codul portocaliu vizand instabilitate atmosferica generata de ploi torentiale in cantitati de pana la 30 l/mp, insotite de descarcari electrice, grindina, dar si intensificari ale vantului, impreuna cu vijelii.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei și al Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: În restul teritoriului, după-amiaza și seara, vor fi intensificări ale vântului și averse izolate.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12 – 10 iunie, ora 21.

Fenomene vizate: averse torențiale.

Zone afectate: județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba.

În județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Notă: În zilele următoare, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.