Volodimir Zelenski Vorbeste despre Ofensiva Ucrainei, Distugerile Inundatiilor din Herson

Volodimir Zelenski vorbeste pentru lumea intreaga despre ofensiva pe care Ucraina o desfasoara la ora actuala, fara a oferi chiar atat de multe detalii cu privire la ceea ce se intampla din punct de vedere al misiunilor care sunt pregatite pentru a fi derulate de catre armata.

Volodimir Zelenski aduce in atentia lumii intregi inclusiv distrugerile uriase pe care explozia barajului Kakhovka le-a produs, un numar extrem de mare de oameni, din zone foarte intinse, fiind afectati de ceea ce se intampla in momentul de fata.

“Am ținut o ședință a Statului Major al Comandantului-Șef Suprem. Situația din prima linie este principalul obiectiv. Rapoarte de la comandanții forțelor operaționale, comandantul șef, Informații pentru Apărare, Ministerul Apărării, Ministerul Industriilor Strategice, Ministerul Afacerilor Interne.

Ne concentrăm atenția asupra tuturor direcțiilor în care acțiunile noastre sunt necesare și unde inamicul poate suferi anumite înfrângeri. Acțiunile noastre defensive, acțiunile active, câștigurile noastre în prima linie. Am discutat în detaliu despre furnizarea și distribuția de muniție, consolidarea artileriei noastre și apărarea antiaeriană.

Și separat – pentru soldații noștri, pentru toți cei care se află în lupte deosebit de grele în aceste zile. Vă vedem eroismul și vă suntem recunoscători pentru fiecare minut din viața voastră – o viață care este cu adevărat viața Ucrainei. Pentru că Ucraina este la fel de liberă precum voi, soldații noștri, sunteți puternici.

Ucraina este apărat atât de mult cât sunteți eficienți voi, soldații noștri. Toți cei care luptă acum sunt o Ucraina luptă. Multumesc pentru asta! Slavă tuturor celor care luptă și lucrează pentru țara noastră! Glorie Ucrainei!

La toate nivelurile guvernului de stat și local, lucrăm pentru a salva cât mai mulți oameni din zonele inundate. Evacuarea continuă. Oriunde putem scoate oamenii din zona inundabilă, o facem. Serviciul de Stat de Urgență, poliția, armata – bravo! Tuturor celor implicați, vreau să vă mulțumesc!

Aflăm mai multe detalii despre pagubele provocate de Rusia în urma acestui dezastru. Viața este ruptă în peste 40 de așezări. Pentru sute de mii de oameni din multe orașe și sate, accesul la apă potabilă este mult mai dificil.

Rusia trebuie să fie responsabilă pentru această crimă deliberată împotriva oamenilor, a naturii și a vieții ca atare.”