Declaratiile lui Vladimir Putin privind Ofensiva Armatei Ucrainei din 2023

Declaratiile lui Vladimir Putin privind Ofensiva Armatei Ucrainei din 2023

Vladimir Putin vorbeste in mod oficial despre ofensiva pe care Armata Ucrainei o deruleaza la ora actuala impotriva fortelor Armatei Rusiei, liderul de la Kremlin facand o serie de afirmatii care au generat extrem de multe discutii, iar asta pentru ca el considera zbaterile de pana acum, doar o serie mari de esecuri.

Vladimir Putin vorbeste mai jos despre ceea ce nu ar fi reusit Ucraina sa faca in razboiul din Ucraina, iar asta pentru ca deocamdata niciunul dintre atacurile lansate de catre ucrainieni nu si-au atins obiectivele, ceea ce contrazice afirmatiilor facute de catre Volodimir Zelenski, care anunta progrese facute de soldatii tarii sale.

“Putem afirma cu certitudine că această ofensivă a început. Acest lucru este dovedit de utilizarea rezervelor strategice ale armatei ucrainene. Trupele ucrainene nu și-au atins obiectivele în niciun sector. Inamicul nu a avut succes în niciuna dintre bătălii.

Luptele continuă deja pentru a cincea zi consecutiv. De exemplu, ieri şi alaltăieri luptele au fost foarte intense. Pierderile suferite de ucrainieni sunt semnificative, deoarece se ştie că în operaţiunile ofensive pierderile sunt de obicei de aproximativ trei la unu. Dar în acest caz ele (pierderile) depăşesc cu mult acest indicator clasic. Cifrele sunt impresionante.

Da, încă nu ne ajunge acest tip de armament modern, dar industria de apărare se dezvoltă rapid. Are loc o creştere drastică a producţiei de arme moderne. În ceea ce priveşte dacă contraofensiva (ucraineană) a intrat sau nu în impas, în tot cazul putem constata că până în prezent toate încercările de ofensivă au eşuat, dar regimul de la Kiev îşi păstrează încă potenţialul ofensiv.”