Marcel Ciolacu: Primul Anunt IMPORTANT al Premierului Desemnat al Romaniei

#image_title

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a devenit de astazi si premier desemnat al Romaniei, iar asta deoarece Klaus Iohannis a decis sa-i acorde puterea de a forma un Guvern care sa conduca Romania, iar mai jos puteti vedea ceea ce a avut de declarat fostul presedinte al Camerei Deputatilor despre ce vrea sa faca.

Marcel Ciolacu explica mai jos faptul ca vrea sa continue reformele in Romania, in special pentru ca tara noastra sa continue sa beneficieze de banii din PNRR, ceva extrem de important, asa ca ramane de vazut daca va si reusi sa duca la final ceea ce si-a propus deja de foarte multa vreme.

“Am reușit să găsim soluțiile pentru a stopa greva din învățământ. Anul școlar se va încheia cu bine, iar toate examenele se vor desfășura cum trebuie. Voi continua să mă văd în această săptămână cu liderii de sindicat și cu ministrul Muncii pentru a finaliza grilele de salarizare din Educație, astfel încât toate promisiunile făcute profesorilor să fie îndeplinite.

Anul școlar se va încheia cu bine, iar toate examenele se vor desfășura cum trebuie. Voi continua să mă văd în această săptămână cu liderii de sindicat și cu ministrul Muncii pentru a finaliza grilele de salarizare din Educație, astfel încât toate promisiunile făcute profesorilor să fie îndeplinite. Îmi doresc un Guvern al României performant. Nu mă voi întoarce la modelul guvernării de dreapta când miniștrii se trăgeau din căciulă. O să susțin viitorii și actualii miniștri care livrează rezultate.

Aș dori să îi mulțumesc presedintelui Partidului National Liberal, domnului Ciucă, pentru gestul de onoare pe care l-a făcut. Nu aș dori să îi mulțumesc din postura de prim-ministru desemnat, ci din postura de român, pentru ca prin gestul sau, Romania a trecut intr-o alta etapa, intr-o etapa de democratie consolidata. Daca Guvernul Romaniei condus de Nicolae Ciuca, a adus si a fost despre stabilizarea Romaniei, imi doresc ca viitorul Guvern sa fie despre economie s reforma.

In primul rand, pana joi Romania trebuie sa aiba un Guvern votat, si apoi sa venim la dumneavoastra pentru depunerea juramantului. România are nevoie de reforme și de PNRR. Locul României este în UE și NATO. Eu vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o pentru a fi prim-ministru desemnat și îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilităti.

Imi asum cu toata responsabilitatea faptul ca Romania are nevoie de reforme. Indiferent cat cauta unii sa duca Romania catre alta directie, drumul Romaniei este unul sigur, si cu o stabilitate politica devine o certitudine.”