Ministerul Educatiei: Importante Anunturi de ULTIMA ORA pentru Scoli, Elevi si Examene!

Ministerul Educatiei Importante Anunturi ULTIMA ORA Scoli Elevi Examene

Ministerul Educatiei transmite o serie de foarte importante anunturi de ultima ora pentru elevii si profesorii din scolile intregii Romanii, iar asta pentru ca vorbeste in mod oficial despre ceea ce se intampla pentru ca anul scolar sa fie incheiat in conditiile cele mai bune, multumita deciziilor luate de catre Guvernul Romaniei.

Ministerul Educatiei explica, prin ministrul Ligia Deca, ceea ce se intampla in perioada urmatoare in toate scolile din Romania, de astazi elevii revenind la ore, si multumita acestui lucru, anul scolar poate fi incheiat fara probleme, in timp ce profesorii vor beneficia de salarii mai mari in perioada imediat urmatoare.

“Asistența la examenele naționale este o activitate benevolă. Deci există cadre didactice care an de an optează să vină la supraveghere sau la corectare, fiind retribuite suplimentar în acest sens. Ca în fiecare an, vom asigura personalul necesar în așa fel încât examenele să se desfășoare normal și încurajez cadrele didactice să ajute elevii.

Care și așa, așa cum spuneam, fiind o generație afectată și de pandemie, și de aceste săptămâni de grevă, are nevoie de tot sprijinul nostru pentru a finaliza cu bine parcursul școlar. Este articol separat, articolul III, alineatele 2 și 3. Alineatul 2 stipulează principiul de plecare a grilei în învățământ de la salariul mediu brut. Alineatul 3 stipulează că prima tranșă de creștere este de 50%, începând cu 1 ianuarie 2024.

Elevii vor putea finaliza cu bine acest an școlar! Asistăm, astfel, la o victorie a tuturor celor care au susţinut educaţia, în ultimele săptămâni. Cadrele didactice vor beneficia de majorările salariale pe care le merită. În OUG publicată deja în Monitorul Oficial este prevăzută o creștere medie de peste 25% a salariilor pentru personalul didactic.

Prin cei 1.300 lei brut adăugați pentru fiecare funcție didactică, indiferent de vechime sau de grad. Aceasta reprezintă o dovadă a faptului că importanţa educaţiei în societate este recunoscută din ce în ce mai mult. Cadrele didactice au decis să suspende protestul și să revină de marți în clase, astfel încât anul școlar să se încheie fără probleme, iar copiii să își poată susține examenele cu bine.

Rezultatul anunțat astăzi de Guvernul României și de reprezentanții sindicatelor din învățământ reprezintă dovada că numai prin dialog și prin deschidere se poate ajunge la susținerea reală a educației.
Le mulțumesc tuturor profesorilor, elevilor și părinților pentru deschiderea de care au dat dovadă la toate discuțiile purtate pentru a identifica cele mai bune soluții.”