Ministerul Sanatatii: Deciziile de ULTIMA ORA Luate de Alexandru Rafila, Ordinul Pregatit de Semnare

Ministerul Sanatatii Deciziile ULTIMA ORA Luate Alexandru Rafila Ordinul Pregatit Semnare

Ministerul Sanatatii a decis sa anunte in mod oficial deciziile de ultima ora care au fost luate de catre Alexandru Rafila, si un ordin care este pregatit pentru a fi semnat, iar asta deoarece ministrul PSD vrea sa afle numarul total de paturi din unitatile sanitare publice si private pentru care casele de asigurari pot incheia contracte.

Ministerul Sanatatii explica mai jos ceea ce a cerut de la unitatile medicale publice si private din Romania in materie de informatii cu privire la numarul total de paturi pentru care se pot incheia contracte, Alexandru Rafila dorind sa aiba o evidenta clara a situatiei la nivel national, ceea ce este bine pentru Romania.

“Detalierea pe judeţe și pentru municipiul București a numărului total de paturi, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti în regim de spitalizare continuă, este prevăzută în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin. Numărul de paturi prevăzut la alin. (1) se referă la numărul de paturi pentru care se asigură finanţarea din fonduri publice, fără a îngrădi posibilitatea funcţionării structurilor spitaliceşti cu un număr mai mare de paturi, finanţate din alte surse.

În numărul de paturi pe judeţe și pentru municipiul București se includ paturile din unităţile sanitare publice cu paturi din reţeaua Ministerului Sănătăţii, din unităţile sanitare cu paturi aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, inclusiv cele al căror management a fost transferat autorităţilor administraţiei publice locale, din subordinea Academiei Române şi paturile din unităţile sanitare private, care oferă servicii medicale de spitalizare continuă.

În numărul de paturi prevăzut la alin.(1) se includ şi paturile din sanatorii şi preventorii. Numărul de paturi prevăzut la alin.(1) nu include numărul de paturi aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, numărul de paturi din penitenciarele spital, precum şi numărul de paturi pentru îngrijiri paliative.

În judeţele și în municipiul Bucureşti, în care funcţionează unităţi sanitare cu paturi aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie şi în subordinea Academiei Române, casele de asigurări de sănătate judeţene şi a municipiului Bucureşti împreună cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.

Vor stabili numărul de paturi pentru care se asigură finanţarea din fonduri publice, cu încadrarea în numărul de paturi aprobat la nivelul judeţelor și pentru municipiul Bucureşti. Judeţele în care funcţionează unităţi sanitare cu paturi aflate în subordinea altor ministere şi instituţii cu reţea sanitară proprie şi în subordinea Academiei Române sunt prevăzute în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.”