Ministrul Educatiei: ATENTIONAREA de ULTIMA ORA Transmisa pentru Toti Elevii din Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei ATENTIONAREA ULTIMA ORA Transmisa Toti Elevii Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei transmite in mod oficial o atentionare de ultima ora pentru elevii din toate scolile Romaniei, iar asta pentru ca in atentia tuturor este adus de catre Ligia Deca faptul ca trebuie sa fie oprita practica orelor de 25 de minute, folosita de catre anumite unitati de invatamant pentru a recupera orele pierdute in timpul grevei.

Ministrul Educatiei a vorbit deasemenea astazi in comisia de specialitate din Parlamentul Romaniei despre ceea ce a facut, si vrea sa faca in continuare in rolul pe care-l va avea in noul Guvern, insa si despre cat de mult au crescut salariile profesorilor din Romania, daca ne raportam la anul 2016, diferenta fiind mare.

“Mulțumesc pentru votul favorabil acordat astăzi, după audierea în Comisiile reunite de învățământ din Parlamentul României! Mulțumesc, totodată, Partidului Național Liberal, care m-a propus pentru această funcție. Această susținere pentru un nou mandat mă onorează și mă responsabilizează! Vreau să îi mulțumesc și Premierului desemnat pentru încrederea acordată.

Am convingerea că și în actuala formulă guvernamentală educația va reprezenta o prioritate. Vă asigur că voi munci în continuare pentru a pune în practică dezideratele Proiectului „România Educată” și, implicit, pentru a implementa legile educației adoptate în Parlamentul României. Totodată, mă voi lupta ca angajamentele asumate de Guvern, în raport cu salarizarea personalului din sistemul de învățământ, să fie onorate.

Educația are o șansă unică, având alocat unul dintre cele mai mari bugete din Planul Național de Redresare și Reziliență, cu ajutorul căruia vom schimba fața școlilor din România. Sunt convinsă că alături de echipa din Ministerul Educației și împreună cu toți membrii Guvernului putem face pași importanți pentru o educație de calitate în fiecare unitate/instituție de învățământ. Voi face tot ce ține de mine să reclădesc încrederea în sistemul de educație!

Dacă există astfel de situaţii, ele ar fi trebuit să fie aprobate de către Consiliul de administraţie, însă în mod sigur 14 ore pe zi pentru aceeaşi clasă sau pentru acelaşi elev nu este o durată rezonabilă. Dacă există astfel de cazuri aşteptăm semnalări.

Aş face o raportare la un moment de dinaintea adoptării legii salarizării unitare care este încă în vigoare. Dacă raportăm la luna decembrie 2016 salariul de bază al unui profesor debutant cu studii superioare a crescut de trei ori. S-a triplat. În decembrie 2016 salariul de bază al unui profesor debutant cu studii superioare a fost 1.687 de lei brut. Anul acesta, până la ordonanţa de urgenţă emisă zilele trecute era 4.038 de lei brut. Acum, de la 1 iunie, salariul se majorează şi ajunge la 5.398 de lei brut.”