ATENTIONAREA Meteorologica de ULTIMA ORA, ANM, de Vreme SEVERA, in Romania pe 19 Iunie

ATENTIONAREA Meteorologica ULTIMA ORA ANM Vreme SEVERA Romania 19 Iunie

Atentionarea meteorologica de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de vreme severa, in Romania pentru 19 iunie 2023, aduce in atentia imediata a romanilor din tara o serie de feomene meteo de intensitate ridicata, despre care ar trebui sa stim acum.

ANM vorbeste in continuare despre ploile torentiale, in cantitati de pana la 40 l/mp, care vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului, dar si grindina, astfel ca este bine sa stie toata lumea ce urmeaza sa se intample in cursul urmatoarelor ore.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 22.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpații Orientali, în estul Carpaților Meridionali, precum și în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și sudul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.