WhatsApp Aduce in ATENTIA Oamenilor o PROBLEMA Serioasa pentru iPhone si Android

WhatsApp Aduce ATENTIA Oamenilor PROBLEMA Serioasa iPhone Android

WhatsApp aduce in atentia celor 2 miliarde de utilizatori cu telefoane iPhone si Android, o problema foarte serioasa despre care ei ar trebui sa stie la ora actuala, si asta pentru ca ne vorbeste despre pericolul link-urilor suspecte care sunt distribuite prin intermediul platformei de mesagerie in fiecare zi.

WhatsApp explica faptul ca aceste link-uri pot avea un marcaj special in momentul in care se afiseaza un preview pentru ele, astfel incat orice persoana sa stie ca exista un pericol real, daca ar decide sa acceseze respectivul link, atentionarea fiind una extrem de serioasa pentru toata lumea.

Despre linkuri suspecte

Pentru unele linkuri pe care le primiți într-un chat, este posibil să vedeți un indicator de link suspect.

Acest indicator poate apărea atunci când un link conține o combinație de caractere care este considerată neobișnuită. Spammerii folosesc combinații de caractere pentru a vă păcăli să atingeți linkuri. Aceste link-uri pot părea că merg către site-uri web legitime, dar de fapt vă conduc către un site rău intenționat.

Iată un exemplu de link suspect: https://ẉhatsapp.com/free-tickets

Notă: primul caracter arată ca litera „w”, dar este în schimb caracterul „ẉ”. Aceasta înseamnă că un spammer te-a păcălit să vizitezi un site web care nu avea legătură cu WhatsApp.

Când primiți linkuri, examinați cu atenție conținutul mesajului. Dacă un link este marcat suspect, puteți atinge linkul și va apărea un mesaj pop-up. Mesajul va evidenția orice caracter neobișnuit din link. Apoi puteți alege să deschideți linkul sau să reveniți la chat.

WhatsApp efectuează automat verificări pentru a determina dacă un link este suspect. Pentru a vă proteja confidențialitatea, aceste verificări au loc în întregime pe dispozitivul dvs. Amintiți-vă, din cauza criptării end-to-end, WhatsApp nu poate vedea conținutul mesajelor dvs.

Pentru a afla mai multe despre cum să rămâneți în siguranță pe WhatsApp, citiți acest articol.