Ministrul Apararii: NATO, Armata Romana in Centrul Anuntului de ULTIMA ORA pentru Toti Romanii

Ministrul Apararii NATO Armata Romana Centrul Anuntului ULTIMA ORA Toti Romanii

Ministrul Apararii le vorbeste in mod oficial romanilor din intreaga tara despre o foarte importanta hotarare recenta, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr aduce in atentia oamenilor o serie de informatii legate de Armata Romana si NATO, totul dupa o intalnire cu omologul sau sloven cu privire la razboiul din Ucraina, si nu numai.

Ministrul Apararii explica mai jos de ce este importanta cooperarea cu Slovenia, in contextul razboiului sangeros din Ucraina, iar asta pentru ca este nevoie ca ambele tari sa colaboreze pentru a contra amenintarea Rusiei, ea devenind din ce in ce mai serioasa, cu sanse mici ca lucrurile sa se schimbe in bine curand.

“Am avut o discuție foarte bună, la Ljubljana, cu omologul meu sloven, Marjan Šarec. Agenda convorbirilor s-a axat, în principal, pe viitorul summit #NATO de la Vilnius, dar și pe efectele crizelor multiple cauzate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Este foarte important să lucrăm împreună și să ne coordonăm pozițiile. Sunt încrezător că Summitul de la Vilnius va aduce soluții solide și practice pentru descurajarea amenințării militare ruse.

In special în ceea ce privește consolidarea pe mai departe a poziției de descurajare și apărare a #NATO. Salut perspectiva participării militarilor sloveni la prezența aliată de pe teritoriul României, lucru din care Alianța ar avea de câștigat. I-am prezentat ministrului Šarec și provocările cu care ne confruntăm în regiunea Mării Negre, o regiune extrem de importantă pentru securitatea transatlantică.

De asemenea, atât România, cât și Slovenia sunt conștiente de importanța oferirii unei perspective europene pentru statele din regiunea Balcanilor de Vest. Pe parcursul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda curentă a cooperării în domeniul apărării, atât în format bilateral, cât și în context NATO și UE. Pe fondul discuţiilor, s-a desprins angajamentul pentru continuarea aprofundării dialogului strategic de securitate.

Si apărare, precum şi a activităților cu un grad de aplicabilitate cât mai ridicat. În acest context, a fost evidențiată cooperarea bună cu partenerul sloven în domeniul instruirii în comun și al exercițiilor militare, fiind subliniată în mod deosebit reluarea exercițiului ADRIATIC STRIKE, precum și colaborarea în domeniul comemorării eroilor de război și al istoriei militare.

De asemenea, România și Slovenia sunt interesate de continuarea desfășurării exercițiilor și activităților de instrucție pe linia vânătorilor de munte și lupta în mediul montan. Pe parcursul întrevederii, ministrul român a salutat perspectiva participării militarilor sloveni la prezența aliată de pe teritoriul României.”