AVERTIZARE Meteorologica de ULTIMA ORA a ANM in Romania, Fenomene SEVERE pe 3 Iulie 2023

AVERTIZARE Meteorologica ULTIMA ORA ANM Romania Fenomene SEVERE 3 Iulie 2023

Avertizarea meteorologica de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru Romania aduce in atentia noastra o serie de fenomene severe care vor fi intalnite in ziua de 3 iulie 2023 in mai multe regiuni ale tarii noastre, in cursul urmatoarelor ore.

ANM vorbeste mai jos despre faptul ca in regiunile vizate vom vedea ploi torentiale in cantitati de pana la 40 l/mp, insotite de vant cu putere de pana la 60 km/h, grindina  si descarcarile electrice facand deasemenea parte din aceste maniestari severe ale vremii.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 3 iulie, ora 12 – 3 iulie, ora 21.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Carpații Orientali și de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.