Informarea Meteorologica ANM de ULTIMA ORA pentru 4 – 6 Iulie 2023 in Romania

Informarea Meteorologica ANM ULTIMA ORA 4 - 6 Iulie 2023 Romania

Informarea meteorologica a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de ultima ora pentru perioada 3 – 6 iulie 2023 in Romania, ne pune in vedere faptul ca in cursul acestor zile vor exista fenomene meteo de intensitate ridicata, care vor afecta tara noastra.

ANM ne avertizeaza cu privire la canicula care va fi resimtita in aceste zile in toata Romania, indicele temperatura – umezeala, ITU, urmand a depasi chiar si pragul critic de 80 de unitati in anumite regiuni, deci este bine sa stim ca trebuie sa ne protejam, si sa stam in zone racoroase.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă.

Interval de valabilitate: 4, 5, 6 iulie.

Zone afectate: conform textului.

În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

Notă: În sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, pe arii restrânse se va atinge pragul critic al disconfortului termic și în după-amiaza zilei de luni.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.