Italia: Hotararile Giorgiei Meloni de ULTIMA ORA, Anunt IMPORTANT pentru Romania si Schengen

Italia Hotararile Giorgiei Meloni ULTIMA ORA Anunt IMPORTANT Romania Schengen

Italia se confrunta cu o serie de probleme extrem de serioase, iar hotararile oficiale luate de catre Giorgia Meloni aduc in ateita intregii Europe, dar si a romanilor, faptul ca in momentul de fata prioritatea guvernului de la Roma este oprirea migratiei ilegale chiar din punctul de plecare, nu cand ajung oamenii la granitele Schengen.

Italia vrea ca tarile de plecare ale migrantilor, care ajung in Spatiul Schengen, sa fie primul loc in care se iau masuri pentru reducerea migratiei, deci oprirea direct de la sursa, fara ca tari de granita, precum Romania, sa fie nevoite sa gestioneze fluxurile mari de oameni, masurile dorite de Giorgia Meloni fiind unele cu impact pe termen lung.

Italia coolaboreaza deja cu tari terte, precum Tunisia, pentru a se impiedica fluxul de migranti ilegali catre Spatiul Schengen, iar aderarea Romaniei depinde intr-o foarte mare masura de felul in care aceste hotarari, nu doar ale Giorgiei Meloni, ci si a altor lideri europeni, vor putea fi puse in practica, cu efectele dorite.

“Alegerea este de a lupta împotriva traficului de persoane, oprind imigrația ilegală înainte de a ajunge în Europa. Am reușit să-i facem pe toți partenerii noștri să înțeleagă că nu are rost să continuăm să ne certăm între țările de prima sosire și țările de destinație despre cine ar trebui să aibă responsabilitatea de a gestiona fenomenul și că singura modalitate era să lucrăm împreună la frontierele externe.

În ciuda lipsei de acord, însă, Pactul privind migrația și azilul merge înainte. Dacă, totuși, Pactul se ocupă de gestionarea sosirilor atunci când acestea se întâmplă, prioritatea este, în schimb, să se oprească fluxurile ilegale înainte ca acestea să plece și să ajunga.”