NASA: Omenirea ATENTIONATA privind 2 Pericole Serioase pentru Pamant

NASA Omenirea ATENTIONATA 2 Pericole Serioase Pamant

NASA a decis sa emita o atentionare extrem de serioasa pentru intreaga omenire, iar asta deoarece aduce in atentia noastra 2 pericole foarte serioase care exista pentru Pamant, ele fiind materializate sub forma a 2 asteroizi de dimensiuni mari, care se indreapta cu mare viteza spre planeta, si nu vor trece la mare distanta de ea, din pacate.

NASA are o pagina dedicata in cadrul website-ului sau, in care vorbeste despre urmatorii 5 asteroizi care se apropie de Pamant cu mare viteza, aratand dimensiunea acestora, insa si distanta la care vor trece pe langa planeta, iar dintre aceste roci care vor trece in urmatoarele zile pe langa noi, 2 ies in evidenta prin dimensiune.

NASA vorbeste despre un asteroid cu denumirea 2023 HO6, care are un diametru de aproximativ 174 de metri, cam cat un bloc cu cateva zeci de etaje, acesta urmand a trece la o distanta de 2.05 milioane de kilometri fata de Pamant in cursul zilei de 5 iulie, teoretic fara vreun potential pericol de a lovi planeta noastra, daca nu este deviat.

Al doilea asteroid are denumirea 2019 LH5, el fiind descoperit acum peste 4 ani de zile, iar conform NASA ar avea un diametru de 268 de metri, adica mai mare decat un stadion, roca urmand a trece la o distanta de 5.71 milioane de kilometri fata de Pamant, deci de aproape 3 ori mai mare decat in cazul asteroidului anterior, cu sanse mai mici de impact.

NASA mai aduce in atentie si alti 3 asteroizi, unul dintre ei urmand a trece la o distanta de doar 1.1 milioane de kilometri fata de Pamant, insa toti au dimensiuni atat de mici incat nu ar trebui sa reprezinte vreun pericol major pentru Pamant, desi daca ar fi sa loveasca planeta, ar putea produce pagube insemnate in zona de impact.

Tabloul de bord Asteroid Watch urmărește asteroizii și cometele care vor face apropieri relativ apropiate de Pământ. Tabloul de bord afișează data celei mai apropiate apropieri, diametrul aproximativ al obiectului, dimensiunea relativă și distanța față de Pământ pentru fiecare întâlnire. Numele obiectului este afișat prin trecerea cursorului peste data întâlnirii acestuia. Făcând clic pe data întâlnirii, se va afișa o pagină Web cu detalii despre acel obiect.