Ministerul Apararii: 3 Anunturi privind Armata Romana, Informari de ULTIMA ORA pentru Toti Romanii

Ministerul Apararii 3 Anunturi Armata Romana Informari ULTIMA ORA Toti Romanii

Ministerul Apararii aduce in atentia a milioane de romani 3 noi anunturi foarte importante cu privire la Armata Romana, iar asta pentru ca vorbeste, intr-o prima faza, despre un nou exercitiu militar, care se desfasoara la Cincu in aceasta perioada, la el participand militarii Batalionul 2 Calugareni.

Ministerul Apararii ofera detalii si despre un exercitiu militar numit NO SLACK – POSADA, derulat de militarii Armatei Romane in compania celor din Armata SUA pana in 28 iunie, iar la final aduce in atentie alt exerciciu de instructie militara care a avut loc doar intre soldati ai tarii noastre, luna trecuta.

“Călugăreni 23 – în desfășurare. Militarii Batalionului 2 Infanterie Mecanizată “Călugăreni” execută exerciții și trageri de luptă, în perioada 26 iunie – 7 iulie, în Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu. Aceștia desfășoară o serie de exerciții de rezolvare a unor situații tactice, de antrenament în teren și cu trageri de luptă (STX, FTX, LFX) care cuprind ședințe de tragere cu armamentul ușor de infanterie și tunul calibrul 25 mm de pe MLI 84M.

În aceeași perioadă, se desfășoară și exerciții de tip MOUT, dar și cu trageri de luptă (LFX) cu aruncătoarele de calibru 120 mm și 82 mm din dotarea subunităților. În perioada 19 – 28 iunie, în facilitățile de instruire ale Batalionului 33 Vânători de Munte ,,Posada” din raioanele Vâlsan, Văleanu și Cheile Argeșului, vânătorii de munte argeșeni au executat un modul de instruire în comun cu militarii Batalionului 2 Infanterie/Regimentulului 327 ,,NO SLACK” din armata Statelor Unite ale Americii.

Programul de instruire a cuprins activități de instrucție tactică, ședințe de supraviețuire în mediu muntos împădurit și instrucție alpină specifică trupelor de vânători de munte. Principalele obiective ale instrucției în comun au constat în armonizarea procedurilor și tehnicilor folosite în mediul montan, consolidarea parteneriatului între structurile participante.

Precum și realizarea interoperabilității pentru asigurarea capacității de reacție într-un scenariu de apărare colectivă. După o lungă perioadă de opt ani de zile, militarii Batalionului 33 Vânători de Munte ,,Posada” s-au revăzut cu partenerii americani alături de care au luptat în Teatrul de operatii din Afganistan. În cadrul misiunii Resolute Support din anul 2015, în baza militară Kandahar din Afanistan.

Vânătorii de munte argeșeni împreună cu infanteriștii americani au făcut parte din grupul de luptă ,,NO SLACK – POSADA”, structură ce a avut ca misiune menținerea unui climat de securitate stabil în aria de operații. Săptămână trecută, în poligonul ,,Păiș”din garnizoana Sfântu Gheorghe au avut loc activități de instruire în comun a militarilor Batalionului 22 Vânători de Munte ,,Cireșoaia” din Brigada 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu” alături de militarii Batalionului 33 Vânători de Munte ,,Posada” din Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”.”