Apple si Nokia au Semnat un Acord de Licentiere Extrem de Important

Apple si Nokia au Semnat un Acord de Licentiere Extrem de Important

Apple si Nokia au anuntat in mod oficial incheierea unui acord extrem de important, in baza caruia cei din Cupertino au ales intr-un final sa licentieze tehnologii 5G pentru diversele produse pe care le vand, acordul fiind unul multianual.

Licența acoperă invențiile fundamentale ale Nokia în 5G și alte tehnologii. Nokia va primi plăți de la Apple pentru o perioadă de mai mulți ani.

Espoo, Finlanda – Nokia a anunțat astăzi că a semnat un nou acord de licență încrucișată de brevet cu Apple, care va înlocui actuala licență care urmează să expire la sfârșitul anului 2023. Termenii acordului rămân confidențiali între părți.

Jenni Lukander, președintele Nokia Technologies, a declarat: „Suntem încântați că am încheiat un acord de licență de brevet pe termen lung cu Apple pe o bază amiabilă. Acordul reflectă puterea portofoliului de brevete Nokia, investițiile de decenii în cercetare și dezvoltare și contribuțiile la standardele celulare și la alte tehnologii.”

Nokia se așteaptă să recunoască veniturile aferente acestui nou acord de licență de brevet începând din ianuarie 2024. Acordul este în concordanță cu ipotezele pe care Nokia le-a dezvăluit în comentariul cu privire la perspectivele pe termen lung Nokia Technologies din Raportul său financiar pentru T1, publicat pe 20 aprilie 2023.

Portofoliul de brevete Nokia lider în industrie este construit pe peste 140 de miliarde de euro investiți în cercetare și dezvoltare din 2000 și este compus din aproximativ 20.000 de familii de brevete, inclusiv peste 5.500 de familii de brevete declarate esențiale pentru 5G. Nokia contribuie cu invențiile sale la standarde deschise în schimbul dreptului de a le licenția în condiții echitabile, rezonabile și nediscriminatorii (FRAND). Companiile pot autoriza și utiliza aceste tehnologii fără a fi nevoie să facă propriile investiții substanțiale în standarde, alimentând inovația și dezvoltarea de noi produse și servicii pentru consumatori.