ENEL: Toti Clientii Vizati de o AVERTIZARE de ULTIMA ORA privind Facturile Emise!

ENEL Toti Clientii Vizati AVERTIZARE ULTIMA ORA Facturile Emise

ENEL, grupul de energie cu milioane de clienti care beneficiaza de servicii de energie electrica si gaze naturale la ora actuala in diverse colturi ale tarii, este obligat sa emita o avertizare de ultima ora, prin care aduce in atentia oamenilor informatii cu privire la facturile emise deja, sau care urmeaza sa fie emise.

ENEL le vorbeste tuturor clientilor din Romania despre faptul ca o campanie de frauda prin SMS este in plina derulare la ora actuala, ea vizand direct persoanele care au servicii de la companie, iar asta pentru ca se incearca furtul datelor lor personale, dar si pe cele bancare, din pacate pentru romani.

Exact precum in cazul altor campanii similare de fraude prin SMS, si aceasta are la baza tot pacalirea romanilor ca exista posibilitatea de a avea serviciile de electricitate, sau gaze naturale, suspendate, daca nu platesc o anumita factura a ENEL Romania, ceva ce desigur ca sperie foarte multe persoane, din pacate.

ENEL Romania le-a spus clientilor romani in repetate randuri ca nu trebuie sa cada in plasa campaniilor de fraude de acest gen, insa desigur ca nu tot romanii stiu cum sa se protejeze eficient, si la ce trebuie sa se uite cand vine vorba despre problemele de genul acesta, pe care unii le iau foarte in serios.

Furnizorii Enel Energie și Enel Energie Muntenia avertizează că o parte dintre clienții acestora ar putea fi expuși unei tentative de fraudă prin SMS. În mesajele primite, clienții sunt îndemnați să acceseze un link pentru a nu fi deconectați de la furnizarea energiei electrice, pe motiv de neplată.

Dacă ați primit un mesaj de acest fel, vă recomandăm să NU dați click pe niciun astfel de link. Notificările oficiale prin SMS din partea furnizorilor Enel privind achitarea facturilor, în cazul clienților cu restanțe de plată, includ detalii privind suma de achitat și codul de plată aferent fiecărui client, dar NU conțin linkuri.