Italia: ATENTIONARE pentru Europa, Decizia cu Polonia si cum Afecteaza Romania si Schengen

Italia ATENTIONARE Europa Decizia Polonia cum Afecteaza Romania Schengen

Italia transmite, prin premierul Giogia Meloni, o atentionare foarte importanta pentru toata Uniunea Europeana, ea venind impreuna cu o decizie care a fost luata impreuna cu Polonia, ea urmand a avea un impact major asupra Schengen, deci implicit si asupra Romaniei, care vrea sa adere la acest sistem, chiar in 2023.

Italia spune ca a reusit sa ajunga la un punct comun cu Polonia in ceea ce priveste masurile pentru oprirea migratiei ilegale, cele doua tari fiind de acord ca este nevoie de oprirea acestui fenomen chiar din tarile din care pleaca migrantii catre Uniunea Europeana, Giorgia Meloni insistand pe acest punct si la cel mai recent Consiliu European.

Italia cere cooperare extinsa la nivel european intre tari pentru ca fenomenul migratiei ilegale sa fie oprit, iar aderarea Romaniei la Schengen depinde de eficacitatea unor masuri de acest gen, iar asta pentru ca tara noastra ar trebui sa protejeze granitele externe ale Uniunii Europene dupa ce va reusi sa adere la sistem.

“Vrem să oprim migrația ilegală. Atât timp cât Europa se gândește să rezolve problema discutând cum să gestioneze migrația ilegală atunci când ajunge pe teritoriul european, nu vom găsi soluția reală. Interesele națiunilor noastre sunt interese diferite. Ceea ce putem fi de acord cu toții este să oprim migrația ilegală înainte de a ajunge la noi.

Cu o altă abordare cu Africa, de cooperare neprădătoare, de sprijin pentru națiunile care sunt adesea victime ale traficului, ale traficanților, ale mafiei. Înțeleg pe deplin poziția poloneză cu privire la migrație și azil, înțeleg dificultatea de a accepta relocari din națiuni care își asumă povara refugiaților ucraineni fără a le vedea sacrificiul recunoscut în mod adecvat de către Europa.”