Ministrul Apararii: Armata Romana Vizata de Hotarari de ULTIMA ORA ale Guvernului, ce a fost Decis

Ministrul Apararii Armata Romana Vizata Hotarari ULTIMA ORA ale Guvernului fost Decis

Ministrul Apararii transmite un anunt oficial de ultima ora, cu privire la o Hotarare de Guvern care a fost adoptata si vizeaza Armata Romana, iar asta pentru ca ea are in centru o operatiune compensatorie din partea companiei americane Lockheed Martin, care va transfera MApN-ului o serie de bunuri in viitor.

Ministrul Apararii vorbeste despre masuri compensatorii in valoare de aproape 2.3 milioane de dolari, cu toate detaliile disponibile in mod oficial mai jos, separat el felicitandu-i pe absolventii colegiilor militare din toata tara, mesajul transmis de catre Angel Tîlvăr fiind unul important pentru toti acesti absolventi.

“Guvernul României a adoptat în ședința din 7 iulie, o hotărâre privind acceptarea de către statul român a unei donații de bunuri mobile, ca operațiune compensatorie, din partea companiei americane Lockheed Martin Overseas, LLC și darea în administrarea MApN a acestori bunuri. Astfel, Ministerul Apărării Naționale va deveni beneficiarul unor donații de bunuri în valoare totală de 2.255.802,00 USD.

Destinate implementării, în cadrul structurilor proprii de execuție a mentenanței din Statul Major al Forțelor Aeriene, a unor capabilități de testare și reparare a echipamentelor din compunerea radarelor TPS-79 – Gap Filler. Compensarea se realizează conform acordurilor încheiate ca urmare a semnării, de către MApN cu Lockheed Martin Overseas, LLC a unor contracte privind furnizarea de piese de schimb specifice radarelor TPS-79.

Respectiv servicii de reparații echipamente radar TPS-79(R). Având în vedere că bunurile și serviciile care fac obiectul contractelor menționate mai sus, semnate în anul 2021, sunt din domeniul apărării și au o valoare care depășește, individual sau cumulat, două milioane de euro, furnizorul a fost obligat să efectueze operații compensatorii.

In conformitate cu prevederile OuG nr. 189/2002 privind operațiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziții pentru nevoi de apărare, ordine publică și siguranță națională, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.354/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Îi felicit din toată inima pe absolvenții colegiilor naționale militare Promoția 2023 „General Constantin Christescu – 100”, precum și pe toți cei care i-au sprijinit pe parcursul celor patru ani – profesori, comandanți, instructori, personal administrativ și, nu în ultimul rând, familiile lor. Rezultatele remarcabile obținute de liceenii militari la examenul maturității dovedesc, încă o dată, calitatea excepțională a procesului didactic din instituțiile de învățământ ale MApN. Avem nevoie de oameni foarte bine pregătiți pentru Armata României, iar aceste rezultate arată că putem avea speranțe justificate pentru viitor.”