AVERTIZARE Meteorologica de ULTIM MOMENT a ANM pe 10 Iulie 2023 in Romania

AVERTIZARE Meteorologica ULTIM MOMENT ANM 10 Iulie 2023 Romania

Avertizarea meteorologica de ultim moment ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru 10 iulie 2023 in Romania, aduc in imediata atentie a foarte multor romani o serie de fenomene meteo de vreme severa, care vor afecta mai multe regiuni ale tarii.

ANM explica mai jos faptul ca regiunile vizate vor fi afectate de temperaturi foarte ridicate, situate intre 34 si 37 de grade celsius, disconfortul termic urmand a fi foarte ridicat, astfel ca ni se recomanda sa stam la umbra si sa ne hidratam corespunzator in aceasta perioada de timp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 10 – 14 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic și caniculă.

Zone afectate: conform textului.

Luni, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.