Italia: Masurile URGENTE Anuntate cu Olanda si Von der Leyen pentru Schengen si Romania

Italia Masurile URGENTE Anuntate Olanda Von der Leyen Schengen Romania

Italia ia o serie de masuri urgente impreuna cu Olanda si Comisia Europeana, iar asta pentru ca Giorgia Meloni, Mark Rutte si Ursula Von der Leyen au decis zilele trecute sa faca o noua vizita guvernului din Tunisia pentru a discuta despre situatia migratiei ilegale, pentru a proteja Spatiul Schengen, ceea ce va ajuta serios aderarea Romaniei.

Italia a fost parte a unei delegatii similare, care a vizitat capitala Tunisiei cu doar cateva saptamani in urma, atunci fiind puse bazele unui potential pact intre Uniunea Europeana si tara din care vin cei mai multi migranti in ultimele luni, Spatiul Schengen fiind asaltat de sute de mii de oameni, iar aderarea Romaniei a fost blocata din cauza problemei.

Italia vrea sa rezolve problema migratiei chiar de la sursa, adica din Tunisia, Comisia Europeana dorind sa-i ofere 1 miliard de euro pentru a ii impiedica pe migranti sa mai ajunga in tarile uniunii, dar acordul e controversat, cu multi critici, insa de semnarea sa depinde intr-o foarte mare masura inclusiv aderarea Romaniei in anul 2023.

“Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul italian Giorgia Meloni și prim-ministrul olandez Mark Rutte sunt așteptați la Tunis duminica aceasta pentru o a doua întâlnire cu președintele tunisian Kais Saied pentru a discuta măsurile de ajutor și un acord blocat privind rezolvarea restricțiilor legate de plecarea migranților.

Aproximativ 105 milioane EUR din fonduri UE au fost rezervate în acest an pentru a consolida marea și frontierele Tunisiei și pentru a trimite migranții nedoriți înapoi în țările lor de origine. Dar Saied, la începutul acestei luni, a spus că țara sa nu va „accepta să fie gardianul altor granițe decât ale ei”.”