Armata Romana: Anuntul dupa ATACUL cu Drone Asupra Portului Reni de Langa Galati

Armata Romana a publicat o declaratie oficiala, de ultima ora, dupa atacul cu drone asupra portului ucrainean Reni, de langa Galati, iar asta pentru ca vorbim despre cel mai apropiat atac in raport cu Romania, la doar cateva sute de metri de teritoriul tarii noastre, ceea ce creste pericolul in regiune.

Armata Romana explica mai jos faptul ca in tara noastra nu au existat victime, sau pagube, in urma acestui atac, dar si ca impreuna cu NATO, militarii continua sa supravegheze cu foarte mare atentie cerurile Romaniei in aceasta perioada, dupa cum puteti vedea si mai jos.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina și atacurile nejustificate și ilegale care vizează, împotriva tuturor regulilor internaționale și normelor morale și umanitare, populația civilă și elemente din infrastructura critică a Ucrainei.

În ceea ce privește situația de securitate din apropierea granițelor României, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile similare din țările aliate și cu cele din NATO, va continua consolidarea apărării comune pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata României rămâne fermă în aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea siguranței și libertății de navigație în zona de responsabilitate din Marea Neagră.