Marcel Ciolacu Anunta Noi Decizii IMPORTANTE pentru Romanii din Toata Tara!

Marcel Ciolacu Anunta Noi Decizii IMPORTANTE Romanii Toata Tara

Marcel Ciolacu anunta o serie de noi decizii foarte importante pentru romanii din toata tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor oamenilor sunt aduse masuri care au la baza o serie de investitii importante in sistemul de sanatate, si nu doar atat, ele fiind facute cu fonduri disponibile prin PNRR pentru toti romanii.

Marcel Ciolacu explica mai jos pentru ce vor fi alocate fonduri substantiale in cursul urmatoarelor luni in tara noastra, scopul autoritatilor fiind de a le oferi romanilor posibilitatea de a se bucura de investitii substantiale in diverse domenii, totul cu bani care sunt pusi la dispozitie prin intermediul PNRR, in final.

“Tot în sănătate aprobăm, astăzi, patru programe naționale prin care dotăm cu echipamente cabinetele medicilor de familie, cabinetele de planificare familială și centrele comunitare integrate. De fapt, replicăm în sănătate ceea ce am făcut ieri în educație, unde am semnat investiții de peste un miliard de euro din PNRR.

Tot astăzi, creștem valoarea tichetelor de masă, măsură anunțată deja din prima săptămână de guvernare și care este o prioritate a acestui mandat. Majorăm această valoare de la 30 la 35 lei lunar, începând cu 1 august și vom ajunge la 40 lei pe lună de la 1 ianuarie 2024. E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an. Deoarece avem, după cum bine știți, un ritm alert pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR, aprobăm, astăzi, două acte normative ce închid jaloane cheie din acest plan.

Este vorba mai întâi de organizarea-funcționarea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice. Adoptăm și normele metodologice privind guvernanța corporativă la companiile de stat. Și vreau să vă reamintesc că nu sunt jaloane numai în PNRR, ci și obiective majore în procesul de aderare la OCDE. De fapt, îndeplinim două ținte solicitate atât de Comisie, cât și de aderarea la OCDE.

Aprobăm Hotărârea de Guvern și Programul național de acțiune privind implementarea sistemului european de management al traficului feroviar. Este o premieră. Avem acum un plan detaliat pentru echiparea liniilor de cale ferată noi, reînnoite și modernizate. Este esențial să creștem viteza comercială, să scădem timpii de parcurs.

Să mărim, de fapt, siguranța și capacitatea sectoarelor de cale ferată modernizate. Repet, este o premieră, având un plan foarte clar atât pe termen scurt, cât și pe un termen mediu. De asemenea, vom discuta despre pagubele produse de furtunile din ultimele zile, astfel încât să avem o analiză clară și să putem interveni, ca de fiecare dată, într-un timp util.”