Ministrul Sanatatii: Nou Ordin IMPORTANT Semnat, ce Impact are pentru Romanii din Tara

Ministrul Sanatatii Nou Ordin IMPORTANT Semnat Impact Romanii Tara

Ministrul Sanatatii a semnat un nou ordin foarte important pentru Romania, el avand un impact serios pentru romanii din intreaga tara care au nevoie de servicii medicale, iar asta pentru ca vorbim despre planurile sectoriale privind dezvoltarea resurselor umane in sanatate, ceva extrem de important pentru Romania.

Ministrul Sanatatii explica in mod oficial mai jos de ce este nevoie de aceste planuri sectoriale la ora actuala, ele putand fi folosite pentru angajarea oamenilor de care are nevoie sistemul de sanatate la ora actuala, ele fiind gandite pentru a-i ajuta pe romanii din intreaga tara care au nevoie de servicii medicale.

“Văzând Referatul de aprobare nr. AR 13.288/2023 al Direcției politici de resurse umane în sănătate, având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 854/2022 privind aprobarea Strategiei multianuale pentru dezvoltarea resurselor umane în sănătate 2022-2030 și ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituțional.

Si financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile.

Si nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, cu modificările și completările ulterioare,în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, ministrul sănătății emite următorul ordin.

Anexa la Ordinul ministrului sănătății nr. 661/2023 privind aprobarea Planurilor de acțiune sectoriale pentru dezvoltarea resurselor umane în sănătate 2023-2030, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 190 și 190 bis din 7 martie 2023, se modifică și se înlocuiește cu anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.

Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 694 bis, care se poate achiziționa de la Centrul pentru relații cu publicul din șos. Panduri nr. 1, bloc P33, parter, sectorul 5, București. Structurile de specialitate cu atribuții în domeniul resurselor umane din domeniul sănătății vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”