Mircea Fechet: IMPORTANT Anunt privind Programul Rabla Local, Adoptat in Romania

Mircea Fechet IMPORTANT Anunt Programul Rabla Local Adoptat Romania

Mircea Fechet vorbeste in mod oficial de programul “Rabla Local”, care a fost adoptat in Romania de catre autoritati, iar asta pentru ca vorbim despre o initiativa de care se pot bucura foarte multi romani care vor sa caseze o masina veche, dar nu vor in mod neaparat sa cumpere una noua imediat dupa casarea celei vechi.

Mircea Fechet explica mai jos ce se intampla cu acest program important pe care autoritatile din Romania au decis sa-l deschida pentru primariile din toata tara, nu mai putin de 240 de milioane de LEI fiind alocati pentru aceasta runda, astfel ca exista suficienti bani pentru ca multi romani sa scape de masinile vechi.

“Programul ,,Rabla Local” pentru casarea autovehiculelor uzate începe luni, 31 Iulie. Cu un buget total de 240 de milioane de lei, programul își propune să contribuie activ la îmbunătățirea calității aerului prin reînnoirea parcului auto din România. Peste 500 de primării sunt înscrise în ,,Rabla Local”, printre care și Primăria Bacău care a obținut fonduri pentru casarea a 1.000 de autoturisme mai vechi.

Procesul este simplu: proprietarii autovehiculelor mai vechi de 15 ani se pot înscrie începând cu 31 iulie 2023, prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu. Termenul limită de înscriere este 31 august 2023 sau până la epuizarea bugetului alocat pentru această acțiune.

Cei înscriși vor beneficia de o primă de casare de 3.000 de lei și nu au obligația de a achiziționa un autovehicul nou. Din aceștia, 2.400 lei sunt alocați de Fondul pentru Mediu, iar 600 lei sunt susținuți de bugetul local. Programul Rabla Local este parte a unui angajament mai larg, asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ne propunem să eliminăm până în anul 2026 aproximativ 250.000 de mașini cu o vechime de peste 15 ani. Partidul Național Liberal rămâne angajat în lupta pentru un mediu curat și o Românie mai verde, iar Programul Rabla Local este doar un pas în acest sens. Continuăm!”