Volodimir Zelenski Continua Reformele in Ucraina, Anunta Atacuri Noi in Zaporojie

Volodimir Zelenski vorbeste in mod oficial despre reformele statului ucrainean, care continua in aceasta perioada, iar asta pentru ca este nevoie in continuare de foarte multe schimbari pentru ca Ucraina sa poata fi pregatita de aderare la Uniunea Europeana intr-o perioada cat mai scurta de timp.

Volodimir Zelenski aduce deasemenea in atentia lumii intregi faptul ca Zaporojie a fost bombardat din nou de catre armata rusa, iar asta pentru ca nu contenesc aceste tipuri de atacuri lansate impotriva trupelor tarii sale, ceva ce nu vine ca vreo surpriza, dar ceva ce continua sa genereze probleme extrem de mari.

“Continuăm să pregătim doctrina ucraineană – un text amănunțit, baza transformării statului nostru. Nu uităm scopul nostru principal – să câștigăm războiul și să nu pierdem țara. Ucraina trebuie să-și realizeze șansa istorică de dezvoltare, care a fost câștigată de curajul poporului nostru – al întregului popor.

De asemenea, pregătim mai multe pachete de apărare pentru soldații noștri și mai multe sisteme de apărare pentru întreaga societate ucraineană, în special pentru sistemele de apărare aeriană.

Astăzi, aș dori să evidențiez unitățile care asigură ofensiva trupelor noastre. Acestea sunt unități ale sapatorilor ucraineni. Ei curăță pământul ucrainean de minele rusești, oferind soldaților noștri o oportunitate de a merge înainte.

Regimentul 808 Separat Sprijin, Brigada 48 Inginerie Kamianets-Podilskyi, Centrul Comun 143 de Instruire al Forțelor de Sprijin – vă mulțumesc tuturor! Slavă tuturor celor care luptă pentru independența și libertatea Ucrainei! Glorie Ucrainei!

Zaporizhzhia. Orașul suferă zilnic bombardamente de la ocupanți. O rachetă rusă a lovit o clădire civilă și a luat foc. De acum, știm despre o persoană decedată. Condoleantele mele. Sunt răniți.

Toate serviciile sunt la fața locului. Ei lucrează, salvează oameni. Fiecare dintre soldații noștri care distruge ocupanții, care merge înainte și conduce înainte, care ne eliberează pământul, aduce dreptatea pentru Ucraina mai aproape. Vine răzbunarea. Ucraina persistă. Teroarea rusă va pierde inevitabil.”