Ministrul Apararii: Regretul privind Armata Romana, Anunt de ULTIMA ORA pentru Toti Romanii

Ministrul Apararii Regretul Armata Romana Anunt ULTIMA ORA Toti Romanii

Ministrul Apararii a decis sa transmita un extrem de important anunt de ultima ora care priveste Armata Romana, iar asta deoarece Angel Tîlvăr vorbeste despre un regret pe care-l are, el fiind legat de achizitia de corvete multirol, programul fiind oprit de catre autoritatile romani din cauza nelivrarii acestora.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea si despre inzestrarea cu alte tipuri de dotari pentru Armata Romana, iar asta deoarece Angel Tîlvăr readuce in atentie faptul ca se vor aloca 2.5% din PIB incepand de anul urmator pentru cresterea cheltuielilor de aparare, ceea ce ar trebui sa intareasca si mai mult siguranta Romaniei.

“Principala resursă a Armatei României este cea umană, militarii aflați în activitate, în rezervă sau în retragere. Armata capabilă și puternică de care România are nevoie, în aceste vremuri complicate, trebuie să fie încadrată cu profesioniști cât mai bine pregătiți, motivați și, mai ales, respectați pentru eforturile pe care le fac.

Am transmis acest mesaj și ieri, la Constanța, cu ocazia ceremoniilor prilejuite de Ziua Marinei. Le mulțumesc tuturor celor care au ales să își servească Patria în cadrul Forțelor Navale, precum și marinarilor civili, lucrători portuari sau constructori de nave. Forțele Navale sunt vârful nostru de lance în regiunea Mării Negre, care, după decenii în care a fost un spațiu deschis pentru navigație.

A fost transformată într-o zonă de confruntări armate, după ce Federația Rusă a declanșat războiul de agresiune împotriva Ucrainei. Războiul din Ucraina ne arată, în fiecare zi, că apărarea începe de acasă și, de asemenea, cât de important este ca România, ca țară cu ieșire la Marea Neagră, să dispună de capacități și militari bine pregătiți pentru a-și proteja apele teritoriale și zona economică exclusivă.

Înțelegem urgența cu care trebuie implementate programele esențiale de achiziții, iar decizia României de a crește cheltuielile pentru apărare de la 2% la 2,5% din PIB este o dovadă a angajamentului pe care îl avem pentru modernizarea forțelor noastre armate, cât și pentru capacitatea țării noastre de a furniza securitate pe întregul flanc estic al NATO.

Regret faptul că programul de înzestrare cu corvete multirol nu a putut fi finalizat însă, cu siguranță, acest proiect nu va fi abandonat și își va găsi o formă de concretizare în viitor. Avem în derulare programe foarte importante pentru Forțele Navale: sisteme de instalații mobile de lansare rachete anti-navă; seria de programe pentru care am primit recent aprobarea Parlamentului – submarinele Scorpène, vânătoarele de mine, modernizarea navelor purtătoare de rachete, elicoptere H215M.”