Sorin Grindeanu: Contractul de ULTIMA ORA Semnat pentru o Autostrada IMPORTANTA din Romania!

Sorin Grindeanu Contractul ULTIMA ORA Semnat Autostrada IMPORTANTA Romania

Sorin Grindeanu a facut anuntul de ultima ora pentru milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor faptul ca un foarte important contract de proiectare si executie a unui tronson al Autostrazii Sibiu – Bacau a fost semnat in cursul acestei zile, dupa cum puteti vedea mai jos.

Sorin Grindeanu ofera mai multe informatii cu privire la ceea ce presupune aceasta semnatura, insa separat vorbeste inclusiv despre podul de la Braila, despre care s-au spus extrem de multe in ultimele zile, majoritatea nu tocmai adevarate, asa ca e important ca romanii sa stie exact ce se intampla in cazul acestuia.

“Pas foarte important pentru construcția Autostrăzii Sibiu-Făgăras-Brașov-Bacău (A13), cu o lungime de aproximativ 300 de km! Semnarea contractului pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 (Arpașu de Sus- Sâmbăta de Jos) al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (secțiune a A13) reprezintă debutul construcției acestei noi autostrăzi. Cu o lungime de 17,61 km și o valoare contractuală de 1,71 miliarde de lei (fără TVA).

Acest tronson (finanțat prin Programul Transport) trebuie să fie finalizat de constructorul turc în termen de 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție). Infrastructura de transport din #România are o importanță strategică! Situația din Ucraina dovedește că fără rutele de transport, navale, feroviare și rutiere românești, contextul geopolitic în ansamblu ar fi mult mai dificil.

Tocmai de aceea trebuie să accelerăm implementarea tuturor proiectelor de infrastructură și să aplicăm sancțiuni acelor constructori care nu înțeleg că respectarea contractelor are mize mult mai mari. Voi verifica în continuare șantierele și nu voi ezita să iau măsuri împotriva celor care întârzie sau blochează nejustificat lucrările. A plecat, aşa, o nebunie tot legată de podul de la Brăila. A anunţat cineva pe internet că luni se circulă 24 din 24.

Lumea era revoltată că există acele restricţii şi că de ce aşteptau. Dacă plecăm după unele anunţuri de pe internet făcute de unii şi de alţii, atunci nu ar trebui să fim revoltaţi. Ar trebui să urmărim anunţurile oficiale. Am trecut în acest week-end. Am fost la Galaţi şi am mers şi pe pod. Am văzut unele articole care spuneau că sar camioanele în Dunăre de la denivelări şi aşa mai departe.

Eu înţeleg exagerările şi înţeleg că sunt anumite denivelări cauzate de următorul lucru: la anumite temperaturi există restricţii de tonaj. Asta e. Nu e doar pe podul de la Brăila, ci peste tot. Nu au fost respectate, înţeleg. S-a ajuns la acele denivelări pe sensul dinspre Tulcea spre Brăila cauzate de nerespectarea restricţiilor.”