Catalin Predoiu: Intalnire Importanta cu Ambasadorul Germaniei in Romania, Discutiile Avute

Catalin Predoiu Intalnire Importanta Ambasadorul Germaniei Romania Discutiile Avute

Catalin Predoiu anunta o foarte importanta intalnire pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei in Romania in cursul zilelor trecute, iar asta pentru ca au fost abordate o serie de teme de discutie care vizeaza cooperarea intre cele doua tari, dar si indeplinirea obiectivelor importante pe care Romania le are.

Catalin Predoiu explica mai jos in mod oficial ceea ce ar trebui sa stie romanii in legatura cu aceasta intrevedere, iar asta pentru ca vorbim despre unul dintre cei mai importanti parteneri europeni pe care ii are Romania, care sustin deasemenea inclusiv aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen la ora actuala.

“Astăzi, am avut o întâlnire importantă cu E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei, în calitate de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne.
Am abordat subiecte europene de interes, evidențiind importanța obiectivelor noastre pentru siguranța României și a Europei. Am reafirmat sprijinul nostru pentru Ucraina și am subliniat cooperarea excelentă în combaterea criminalității cu Germania.

Am subliniat prioritățile noastre viitoare, inclusiv securizarea frontierelor și combaterea traficului ilegal, evidențiind angajamentul nostru față de valorile europene. Cei doi oficiali au evaluat temele actuale de interes reciproc aflate pe agenda europeană, cu accent pe importanța pe care MAI o acordă obiectivelor sale principale, exprimându-și împreună convingerea că realizarea acestora servește nu numai intereselor României și ale cetățenilor români.

Ci și ale securității europene și ale cetățenilor europeni în general. Ambasadorul german a subliniat faptul că, pe linia obiectivelor specifice afacerilor interne, România este deja un contributor valoros la consolidarea siguranței spațiului european. Partea germană apreciază întreg sprijinul României pentru Ucraina, fiind menționate inclusiv eforturile deosebite depuse pentru realizarea exporturilor de cereale din această țară, având în vedere ultimele evoluții ale conflictului.

Ministrul Predoiu a dat asigurări că țara noastră va susține în continuare Ucraina, cât timp va fi necesar, fiind stabilită o relație solidă de prietenie și bună vecinătate. În ceea ce privește cooperarea polițienească româno-germană, interlocutorii au evidențiat nivelul excelent și amplu al acesteia, care a condus la rezultate foarte bune în lupta împotriva criminalității transfrontaliere.

Ministrul Predoiu a evocat prioritățile Ministerului Afacerilor Interne pentru următoarea perioadă care includ, pe lângă securizarea frontierei și lupta împotriva migrației ilegale, prevenirea și combaterea traficului de droguri, a criminalității organizate, a traficului de persoane și a traficului de droguri. În acest context, au fost menționate capacitățile solide ale părții române privind securizarea frontierei externe europene, prevenirea și combaterea intrărilor și șederii ilegale, returnările migranților ilegali către statele de origine, respectiv gestionarea situației privind migrația și azilul, într-un mod eficient și predictibil, în spiritul european al solidarității și responsabilității.”