Ministerul Apararii: Armata Romana Atenta, Informare de ULTIMA ORA privind Ingrijorarile Romanilor

Ministerul Apararii Armata Romana Atenta Informare ULTIMA ORA Ingrijorarile Romanilor

Ministerul Apararii a publicat o informare extrem de importanta cu privire la Armata Romana, iar asta pentru ca aduce in atentia a milioane de oameni din tara faptul ca militarii sunt foarte vigilenti cu privire la ceea ce se intampla la granitele tarii noastre, aducand in discutie atacurile porturilor de pe Dunare.

Ministerul Apararii spune ca Armata Romana monitorizeaza cu atentie aceste atacuri, condamnandu-le cu fermitate, separat vorbind si despre faptul ca un exercitiu international cu trupe NATO a avut loc in Romania, soldatii romani participand deasemenea, dupa cum puteti vedea chiar acum si in cele de mai jos.

“Cu privire la atacurile executate în dimineața zilei de 16 august de forțele armate ale Federației Ruse împotriva infrastructurii portuare din porturile ucrainene Ismail și Reni, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări: Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forțele armate ale Federației Ruse împotriva zonelor locuite de populația civilă și elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei.

Războiul de agresiune declanșat de forțele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional. În ceea ce privește atacurile cu drone, efectuate în cursul nopții trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail și Reni, situate în apropierea granițelor României, structurile Ministerului Apărării Naționale care asigură monitorizarea spațiului aerian nu au identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat.

Exercițiul DEPLOYEX! În perioada 14-18 august, aproximativ 250 de militari francezi și luxemburghezi și 65 de mijloace tehnice din Grupul de Luptă al NATO în România participă la exercițiul DEPLOYEX în poligonul Babadag. Scopul exercițiului este de a exersa dislocarea rapidă a trupelor și tehnicii Grupului de Luptă. De asemenea, exercițiul contribuie la îmbunătățirea nivelului de interoperabilitate a forțelor din cadrul Grupului de Luptă NATO, fiind o continuare a secvențelor de instruire desfășurate anterior în Cincu.

Grupul de Luptă NATO contribuie la creșterea cooperării militare a României cu țările participante – Franța, Țările de Jos și Belgia (prin rotație), precum și cu Luxemburg și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de apărare și descurajare în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre.”