2 AVERTIZARI Meteorologice de ULTIMA ORA cu COD Portocaliu ANM in Romania pe 22 August 2023

2 AVERTIZARI Meteorologice ULTIMA ORA COD Portocaliu ANM Romania 22 August 2023

2 avertizari meteorologice de ultima ora cu coduri portocaliu si galben emise de ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, in Romania pentru 22 august 2023, ele aducand in imediata noastra atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa.

ANM explica mai jos faptul ca in baza acestor coduri, vorbim despre canicula cu temperaturi de pana la 39 de grade in anumite zone ale tarii, dar si un indice de disconfort termic ridicat, ceva ce ar trebui sa puna pe ganduri foarte multa lume care se deplaseaza azi.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 23 august.

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Valul de căldură va persista în sud-vest, sud și în sud-est, unde va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 23 de grade.

Notă: Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată local în jumătatea nordică a teritoriului și pe arii restrânse în rest.
Valul de căldură se va intensifica din nou spre sfârșitul săptămânii.

COD PORTOCALIU!

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic accentuat.

Interval de valabilitate: 23 august.

Zone afectate: județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București.

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.