Ministerul Apararii: Armata Romana in ATENTIE, 3 Anunturi de ULTIMA ORA pentru Toti Romanii

Ministerul Apararii Armata Romana ATENTIE 3 Anunturi ULTIMA ORA Toti Romanii

Ministerul Apararii a publicat 3 anunturi foarte importante cu privire la Armata Romana, iar asta pentru ca direct de la Bucuresti vine astazi o informare conform careia militarii din Brigada 9 Mecanizata “Marasesti”, participa la un exercitiu multinational numit Agile Spirit 23, in compania altor militari ai NATO.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre importanta medicilor militari, pe care se bazeaza soldatii din toata Romania de fiecare data cand merg pe frontul de lupta, si nu numai, in final fiind oferite informatii inclusiv cu privire la zona de actiune a Fortelor Navale Romane, in Marea Neagra.

“Militari din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată “MĂRĂȘEȘTI“ participă la exercițiul multinațional “Agile Spirit 23”, în perioada 18.08-02.09.2023. Ceremonia de deschidere a exercițiului a avut loc în Centrul de Instruire prin Simulare al forțelor armate georgiene din poligonul Krtsanisi. Astfel, militarii Brigăzii 9 Mecanizată “MĂRĂȘEȘTI“ contribuie activ la realizarea motto-ului exercițiului “Strenght Through Partnership“! “Agile Spirit 23” este un exercițiu care se desfășoară în perioada 18 august – 02 septembrie 2023.

Condus în parteneriat de către Georgia și Statele Unite ale Americii. Exercițiul urmărește creșterea pregătirii și interoperabilității între Georgia, Statele Unite ale Americii, partenerii regionali și țările aliate pentru asigurarea stabilității și a unui mediu sigur în regiunea Mării Negre. România participă la acest exercițiu cu un detașament de 55 de militari din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ”MĂRĂȘEȘTI”, condus de comandantul Batalionului 911 Infanterie “CAPIDAVA”, locotenent colonel RISTEA Irinel.

La Monumentul Eroilor Sanitari şi mormântul doctorului Carol Davila din București, au avut loc ceremonii militare, organizate cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la înfiinţarea Corpului Ofiţerilor Sanitari ai Armatei. Prezent la activităţi, şeful Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, general-maior med. conf. univ. dr. Dragoş-Marian Popescu, a mulţumit întregului personal medico-sanitar.

Pentru activitatea desfăşurată şi pentru devotamentul cu care fiecare îşi face datoria pentru a asigura sănătatea personalului Armatei. „Îmi exprim convingerea că, dincolo de toate obstacolele şi dificultăţile inerente oricărei misiuni de maximă importanţă, medicina militară va reuşi întotdeauna să-şi croiască drumul către îndeplinirea nobilei sale meniri. La mulţi ani Medicinei Militare!”.

Zona maritimă de responsabilitate a Forțelor Navale Române cuprinde apele teritoriale, zona contiguă și zona economică exclusivă din Marea Neagră, având o suprafață de aproximativ 30.000 km², de două ori mai mult decât suprafața Dobrogei. De la începutul conflictulului din Ucraina până în prezent, marinarii și scafandrii militari români au neutralizat cinci mine marine provenite din nordul Mării Negre.”