ATENTIONARE Meteorologica COD PORTOCALIU de ULTIMA ORA ANM in Romania pe 22 August 2023

ATENTIONARE Meteorologica COD PORTOCALIU ULTIMA ORA ANM Romania 22 August 2023

Atentionarea meteorologica cod portocaliu de ultima ora emisa de ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, in Romania pe 22 august 2023, pune in vederea a milioane de romani din intreaga tara faptul ca in multe regiuni temperaturile vor ajunge pana la 39 de grade Celsius.

ANM detaliaza mai jos judetele din Romania care vor fi afectate de aceasta atentionare meteorologica de tip cod portocaliu, afirmand deasemenea si ca indicele temperatura-umezeala, ITU, urmeaza sa depaseasca pragul critic de 80 de unitati, deci trebuie sa fim precauti.

Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU!

Fenomene vizate: val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat.

Interval de valabilitate: 21 și 22 august.

Zone afectate: județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București.

În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.