Ministrul Educatiei: Romania in Centrul unui Anunt de ULTIMA ORA pentru Elevii si Profesorii Scolilor

Ministrul Educatiei Romania Centrul Anunt ULTIMA ORA Elevii Profesorii Scolilor

Ministrul Educatiei pune Romania in centrul unui anunt de ultima ora pentru elevii si profesorii din toate unitatile de invatamant, iar asta pentru ca vorbeste in mod oficial despre campania “Reciclam Romania”, aceasta fiind initiata de catre Ministerul Mediului pentru a ii ajuta pe romani sa inteleaga de ce trebuie protejat mediul inconjurator.

Ministrul Educatiei explica mai jos cum anume ar urma sa fie implementat acest proiect, Ligia Deca vorbind si despre Programul National “Saptamana Verde”, acesta fiind deja apreciat de catre foarte multa lume, iar acum vedem ca se extind initiativele pentru a-i invata pe romani cum sa protejeze mediul inconjurator.

“„Reciclăm în România”, campania de informare a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a avut, astăzi, conferința de închidere. M-am bucurat să fiu prezentă și să pot transmite mesajul meu, cu încredere că suntem tot mai conștienți că trebuie să avem grijă de mediu. A recicla este un comportament care se formează.

Este nevoie doar să fim nu uităm că resursele planetei sunt limitate și că grija de astăzi înseamnă nu doar binele nostru, ci și binele generațiilor viitoare! Programul Național „Săptămâna verde” răspunde nevoii de a cultiva educația pentru mediu. Pentru a sprijini activitățile specifice, am discutat cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet, ca, în acest an, activitățile din cadrul acestui program, îndeosebi cele care presupun deplasări sau resurse materiale, să fie susținute financiar.

Consecințele acțiunilor noastre sunt vizibile – schimbările climatice, poluarea sunt realități care afectează calitatea vieții. Avem nevoie să educăm în sensul protejării mediului și mă bucur că Guvernul României a adoptat, la începutul acestui an, o strategie națională dedicată educației pentru mediu și pentru schimbările climatice, în acord cu principiile Uniunii Europene, principii ce se regăsesc și în Proiectul „România Educată”.

Este important că, în acord cu prevederile strategiei, unitățile de învățământ sunt parteneri strategici în construirea unui viitor sustenabil! Felicitări tuturor celor implicați în campania „Reciclăm în România”! Voi sprijini, în continuare, toate acțiunile de educație pentru mediu! Avem de anul trecut, în structura anului şcolar, Săptămâna Verde.

Există şi o platformă care a fost deja accesată de peste 10.000 de utilizatori activi. Practic, ea include resurse educaţionale, include o serie întreagă de activităţi pe care copiii le pot face în Săptămâna Verde, include trasee educative, include instituţiile care pot intra în parteneriat cu şcolile pentru a se realiza activităţi practice, nu doar teoretice în Săptămâna Verde.”