Romania Tot mai DEPARTE de Aderarea la Schengen dupa un Anunt de ULTIMA ORA al UE

Romania DEPARTE Aderarea Schengen Anunt ULTIMA ORA UE

Romania se indeparteaza pe zi ce trece de aderarea la Schengen in cursul anului 2023, iar asta pentru ca un anunt de ultima ora facut de catre Uniunea Europeana dezvaluie faptul ca numarul cererilor de azil primite de catre tarile din spatiul comunitar in anul 2023 a depasit deja 519.000 si ar urma sa depaseasca 1 milion in urmatoarele luni.

Romania depinde de evolutia numarului cererilor de azil pentru a i se permite aderarea la Schengen, iar asta pentru ca daca numarul creste, atunci sansele de aderare scad simtitor, astfel ca anuntul de astazi al Uniunii Europene vine ca o veste extrem de proasta, mai ales ca Austria se leaga de aceste cifre in veto-ul dat tarii.

Romania depunde multe eforturi pentru a incerca sa-si usureze procesul de aderare la Schengen in cursul anului 2023, insa situatia actuala tine, din pacate, tara noastra inca foarte departe de aderarea pe care o doreste, ceea ce desigur ca reprezinta o problema extrem de serioasa, si una care are sanse extrem de mici de a se rezolva prea curand.

“Până la sfârșitul lunii iunie, țările UE au primit 519 000 de cereri de azil. Pe baza tendințelor actuale, cererile ar putea depăși 1 milion până la sfârșitul anului 2023. Analiza publicată de Agenția Uniunii Europene pentru Azil (EUAA) în prima jumătate a anului 2023 relevă o continuare a mai multor cereri de azil depuse în UE.

In urma unui Creștere cu 53% în 2022 față de anul precedent. În prima jumătate a anului 2023, cererile de azil au crescut la 519 000, o creștere cu 28 % față de prima jumătate a anului 2022. Ca urmare a creșterii, multe țări UE+ sunt supuse unei presiuni în ceea ce privește procesarea cererilor și protejarea celor care au nevoie.”