Armata Romana: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA privind Actiunile Militarilor Romani

Armata Romana Anuntul Oficial ULTIMA ORA Actiunile Militarilor Romani

Armata Romana vorbeste intr-un anunt oficial despre actiunile derulate de catre militarii romani in ultima perioada, iar asta deoarece, dupa cum puteti vedea si mai jos, vorbim despre participarea “Gheparzilor de Fier” la cel mai mare show aviatic international, care s-a derulat in Polonia chiar recent.

Armata Romana detaliaza mai jos ceea ce au facut militarii in cadrul acestui show aviatic, iar asta pentru ca vorbim despre o participare pe care nimeni nu ar trebui sa o treaca cu vederea, iar asta deoarece militarii au reprezentat tara noastra in cadrul acestui eveniment, in compania altor militari din alte tari NATO.

“„Gheparzii de Fier” prezenți la cel mai mare show aviatic internațional în Polonia. Militarii din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” au participat la cea de-a 17-a ediție a mitingului aviatic „International Air Show Radom 2023”. Militarii români din cadrul Grupului de Luptă din Polonia, prezenți la evenimentul aviatic internațional, au avut ocazia de a-și perfecționa cunoștiințele de specialitate.

Cu privire, atât la tehnica de aviație cât și la evoluția platformelor aeriene în mod întrunit cu cele terestre. Astfel, spectacolul oferit de către piloții și parașutiștii militari, completat de expozițiile statice la sol a tehnicii și a echipamentelor altor aliați NATO, a reprezentat cel mai bun mod în care un specialist în Artileria Antiaeriană își poate completa studiile de specialitate.

„Am participat la această activitate împreună cu un număr de peste 20 de militari din cadrul Detașamentului românesc. Întregul eveniment a fost dedicat sărbătoririi a 90 de ani de la zborul cu succes al căpitanului polonez Stanislaw Skarzynski peste oceanul Atlantic, acesta stabilind primul record mondial pentru o distanță de zbor atât de mare. Pe parcursul celor două zile ale show-lui aviatic au putut fi surprinse numeroase elicoptere.

Avioane, precum și aeronave de transport din peste 25 de țări participante. Cu siguranță a fost o experiență deosebită.” ne-a mărturisit comandantul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, maior Constantin Cațaonu. Militarii români au completat show-ul aviatic de la Radom cu prezentarea unui complex antiaerian „Gepard” în cadrul expoziției statice alături de alte sisteme de artilerie și rachete antiaeriene, radare, dispozitive de bruiaj electronic și drone aparținând altor armate din compunerea NATO.

În timpul spectacolului aerian am avut ocazia de a admira aeronava C-295M într-un tablou comemorativ unic. Aceasta a reprezentat marcarea celei de-a 90-a ediție a show-lui aviatic. Aeronava militară a aparținut căpitanului polonez Stanislaw Skarzynski cu care acesta a stabilit un record mondial pentru o distanță de zbor.”