Austria: Karl Nehammer Confirma Masuri de ULTIMA ORA Legate de BLOCAREA Aderarii Romaniei in Schengen

Austria Karl Nehammer Confirma Masuri ULTIMA ORA Legate BLOCAREA Aderarii Romaniei Schengen

Austria condusa de Karl Nehammer continua sa ia masuri radicale pentru a isi indeplini nevoile in aceasta perioada, iar asta deoarece de la cancelarul guvernului din Viena auzim ca se doreste incheierea de acorduri cu tari terte, din Africa, pentru a se face procedurile de procesare a cererilor de azil in aceste tari, nu in Uniunea Europeana.

Austria vrea sa impuna aceste masuri pentru ca persoanele care cer azil sa nu depuna o cerere intr-o tara Schengen, iar apoi sa plece nestingherite catre alte tari fara sa fie verificati in deplasare, o problema din cauza careia si aderarea Romaniei la Schengen a fost blocata, iar Karl Nehammer vrea sa puna in aplicare rapid aceste masuri.

Austria incearca sa continue sa-si reduca numarul substantial de cereri de azil pe care le-a primit in ultimul an de zile, in 2023 inregistrandu-se o scadere substantiala, dar Karl Nehammer vrea si mai mult, iar asta in final va ajuta cu siguranta aderarea Romaniei la Schengen, chiar daca acest lucru n use va intampla in 2023.

“Nu suntem singuri cu această cerere. Și în viitor, Austria va face tot ce îi stă în putere pentru a crea condițiile politice și juridice prealabile pentru ca procedurile de azil să fie efectuate în afara UE. Nu vom ceda. Sunt posibile acorduri corespunzătoare cu țări terțe, așa cum arată exemplul Rwandei – țara ajungand deja la un acord cu Danemarca.

În acest caz, migranții nici nu ar pune piciorul pe pământ european. În cazul unei notificări de respingere, nu vă mai puteți ascunde în UE sau solicita azil în mai multe țări europene în același timp. Acordul dintre Tunisia și UE pentru limitarea migrației ilegale este inovator.”