Ministrul Educatiei: Masurile de ULTIMA ORA Anuntate Elevilor pentru Anul Scolar 2023 – 2023

Ministrul Educatiei Masurile ULTIMA ORA Anuntate Elevilor Anul Scolar 2023 - 2023

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial care sunt masurile de ultima ora pe care elevii trebuie sa le stie in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de decizii menite sa creasca siguranta de care au parte in scoli elevii din toata tara, ele fiind gandite de mai multe ministere.

Ministrul Educatiei explica mai jos ceea ce urmeaza sa fie realizat de la bun inceput in anul scolar 2023 – 2024 pentru a ii asigura pe elevii din toata tara ca vor beneficia de un sistem educational sigur si de calitate, fara frica bullying-ului, fara a cadea in patima drogurilor si mai jos aveti mai multe detalii.

“Realizarea la nivel teritorial, a unui sistem eficient de cooperare cu instituțiile responsabile din domeniul sanitar, în vederea sprijinirii procesului decizional, cu privire la modalitatea de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Realizarea unei rețele de siguranță în jurul elevilor, formată din familie, cadre didactice, specialiști în protecția copilului, ordine publică, siguranța școlară și antidrog.

Corelarea activităților de menținere a ordinii publice în unitățile de învățământ preuniversitar cu programul și măsurile necesare, potrivit competențelor. Elaborarea, sub coordonarea prefectului a sistemului-cadru de asigurare a protecției unităților de învăţământ preuniversitar, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic, care se aprobă de prefect. Diseminarea sistemului-cadru, aplicarea măsurilor și monitorizarea acțiunilor stabilite în acesta și a celor cu aplicabilitate din PNCA.

Prin grija membrilor echipei constituite la nivel teritorial. Elaborarea, pe baza sistemului-cadru, la nivelul poliției municipale/orășenești/ postului de poliție comunal, a PLCA și diseminarea acestuia în fiecare unitate de învățământ preuniversitar, în vederea punerii în aplicare. Elaborarea Planului naţional pentru siguranţa în învăţământul preuniversitar (PNSIP) și a Planului naţional de combatere a violenţei şcolare (PNCVS).

Actualizarea evidenței infrastructurii unităților de învățământ preuniversitar, referitoare la siguranța școlară (clădiri/ construcții) și transmiterea acesteia către structurile competente (DGÎP-ME/IGPR-MAI). Adaptarea dispozitivelor de menținere a ordinii și siguranței publice, prin includerea școlilor în itinerariile de patrulare, pentru asigurarea unei acoperiri echilibrate, în funcție de evoluția situației operative și de resursele disponibile.

Constituirea și completarea cu rigurozitate, la nivelul fiecărei unități școlare (grădinițe, școli primare/gimnaziale, licee și școli profesionale), a unui registru special de evidență a activităților punctuale, desfășurate de toate autoritățile care desfășoară activități în unitățile de învățământ preuniversitar, pe linia siguranței școlare. Asigurarea intervenției specifice în cazul producerii unor evenimente în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.”